idezojelek

A Rónai Egont támadó Vicsek ezúttal Schiffer torkának ugrott, Hont rendet vágott

Forrnak az indulatok.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Az egész úgy kezdődött, hogy az ATV bejelentette, megszűnik az Öt című politikai vitaműsora. Az egyik állandó szereplő, Schiffer András éles hangú posztban véleményezte a csatorna döntését:

„[…] Valószínűleg meg kell barátkozzak azzal a gondolattal, hogy amit én gondolok a világról, az országról, arra egyre kevésbé nyílik tér az intézményesített nyilvánosságban. Ez van.”

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez nagyon nem tetszett Vicsek Ferenc MÚOSZ-alelnöknek, aki arcátlanul nekiment Schiffer Andrásnak. Vicsek a független, objektív (sic!) cimborája, Szakonyi Péter pikírt posztja alá posztolta a következőket:

 

Ez a felháborító, nagyképű, degradáló komment érthetően kiverte a biztosítékot a megszűnő műsor másik szereplőjénél, Hont Andrásnál is, aki kemény posztban reagált, rendesen helyrepakolta Vicseket:

„Hölgyeim és uraim, íme a Magyar Újságírók Országos Szövetségének alelnöke. Tudják az, akinek a Messiás-szekta vírusként terjesztette kijelentését, amelyben elítélte Rónai Egont, mivel utóbbi egy műsorban merészelt műsorvezetőként eljárni és nem mikrofonállványként. A MÚOSZ-alelnök azonban a pártállami rádióban azt szokta meg, hogy a politikai seggeket kinyalják, és ezt várja másoktól is. Most éppen azon triumfál, hogy Schiffer András talán nem jut el a közönséghez, különben is ki kíváncsi rá. A MÚOSZ-alelnök természetesen téved, Schiffer minden megnyilvánulására tízezrek kíváncsiak. […]”

Emlékezetes, hogy Vicsek Ferenc volt az, aki egykori ATV-sként korábbi munkatársa, Rónai Egon ellen fordult és Magyar Péter védelmére kelt az ominózus stúdióelhagyásos műsor kapcsán. 

De nem ez volt az első botrányt kavart megszólalása. Egy 2022-es zárt kapus magyar–angol labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatban a következőket mondta:

„Az MLSZ túljárt a FIFA eszén, rasszista fiatalkorúakkal töltötte meg a Puskás Arénát, ha már a rasszista felnőtteket kitiltották.”

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) elítélte az esetet, szerintük Vicsek Ferenc rasszistának bélyegzett olyan magyar iskolásokat és ifjú sportolókat, akiknek a többsége valószínűleg nem is ismeri ezt a szót, sem a jelentését. 

A MÚSZ-alelnök elnézést kért ugyan a kirohanásáért, de kiállította magáról a szegénységi bizonyítványt.

 Vicsek elvtársnak ezúttal Schiffer András került a célkeresztjébe. Feltehetően azért, mert ő talán az egyetlen baloldali közszereplő, aki nem fröcsög lépten-nyomon a kormányra. Az pedig – mint tudjuk – elvárás, ha valaki ebbe a ballib klubba akar tartozni.

Borítókép: Vicsek Ferenc (Forrás: Facebook)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió átfogó reformra szorul

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gyűlölet visszakúszott Európába

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (1. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Százezrek a romok alatt

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.