Akcióba lendült a szélsőséges lakájmédia

A balliberális narratíva szerint Fidesz-háttérrel akarták lejáratni Karikó Katalint, ami merő képtelenség.

Ágoston Balázs
2021. 05. 27. 20:41
null
20210525 budapest dr prof kasler miklos dr prof kariko katalinnak szemmelweisz ignac dijat adomanyoz havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem bírnak magukkal a libsik. Miután kéjes kárörömük fáradtan a semmibe pöffent, buzgón igyekeznek eredeti elképzelésük ellenkezőjére fordítva tovább habosítani Karikó Katalin professzor asszony 1980-as évekbeli állambiztonsági érintettségét.

Ezt hazudta például a magát hamisan magyar jelzővel illető Narancs nevű szélsőséges propagandakiadvány május 27-i számában: „…jött az élő magyar neonácizmus vezető orgánuma, az úgynevezett Kuruc.infó azzal, hogy Karikó Katalin beszervezett III/II-es ügynök volt. Mielőtt folytatnánk, helyezzük el szimpla képlettel a mondott portált a magyar politikai valóságban. Íme: Kuruc.info = Mi Hazánk, Mi Hazánk = Fidesz, aligha van ezen mit túlmagyarázni. Így az is elég tiszta, hogy honnan jött az isteni sugallat, amely ezt az információt világra segítette.”

Nos, ezzel szemben a valóság így fest: május 7-én Karikó Katalint az Emberi Méltóságért elismeréssel tüntette ki az Emberi Méltóság Tanácsa, ez alkalomból Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő méltatta a magyar tudóst.

Május 13-án Orbán Viktor miniszterelnök fogadta Karikó Katalint a karmelita kolostorban, május 25-én pedig Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának tárcavezetője a legrangosabb magyar orvosi elismeréssel, a Semmelweis-díjjal tüntette ki a professzor asszonyt életműve előtt tisztelegve.

Vagyis nyilvánvaló, hogy a kormányzatnak és a kormánypártoknak éppenséggel semmilyen érdekük nem fűződött a többéves információ felmelegítéséhez.

Az is nyilvánvaló, hogy az ősztől májusig tartó járványügyi korlátozások ellen hőbörgő és tüntető, a „se Gyurcsány, se Orbán” jelmondatot politikája alapjává tevő Mi Hazánk nem azonos a Fidesszel, miként a kormányt visszatérően a „zsidóbérenc” jelzővel illető Kuruc.info portál sem a Fidesz világnézetének szócsöve.

A portál május 20-án egy négy éve nyilvános információt dobott föl, mely szerint Karikó Katalint 1978-ban együttműködésre kényszerítette a korabeli kémelhárítás (nem az ellenzéki tevékenységet vizslató belső elhárítás!), és úgynevezett 6-os kartont állítottak ki róla. E tényt Bálint László volt kémelhárító alezredes, a téma kutatója, számos fontos tényfeltáró kötet szerzője rögzítette A hálózati nyilvántartás szereplői – az államvédelmi és állambiztonsági hálózat nyilvántartása Szegeden és Csongrád megyében, 1945–1990 című, 2017-ben megjelent munkájában.

Ügynökvádról szó sem volt, a Kuruc.info azt írta: „az állambiztonsági nyilvántartó karton önmagában kevés annak megállapításához, hogy valaki állambiztonsági hálózati személyként titkos együttműködést folytatott az állambiztonsági szervekkel.” Az „ügynökvád” kifejezést álságos cikkében a szélsőséges balliberális lakájmédia egyik legundorítóbbja, a Telex.hu nevű heccportál használta, amikor elkezdte tovább görgetni a hírt, amit más hasonszőrű kommunikációs kanálisok is átvettek, immár azzal a sugalmazással, hogy lám-lám, kit is tüntet ki a Fidesz-kormány.

Ám Karikó Katalin tényszerűen tisztázta magát, így a kormányt a kommunista állambiztonsági múlttal összeerőszakolni igyekvő kampánymanőver kipukkadt. Így most az a narratíva, hogy Fidesz-háttérrel akarták lejáratni Karikó Katalint. Kifordítják, befordítják, nem adják fel – a lényeg úgyis az, hogy a köztudatba beleégjen a sosem volt kabátlopási ügy.

És mivel az egyszólamú, egyencsatolt libsi agitprop egyöntetűen veti rá magát csámcsogva erre a témára is, a maga nemében ezt is nyugodtan minősíthetjük egyfajta hálózati tevékenységnek.

Hazudnak reggel, délben meg este. Hazudnak azzal, amit mondanak, hazudnak azzal, amit sugalmaznak, és hazudnak azzal, amit elhallgatnak. Karikó Katalin ügye, mint oly sok hasonló eset, arra világít rá, hogy a kommunista diktatúra állambiztonsági múltja máig feltáratlan: miközben a beszervezettekre, akik sok esetben áldozatok voltak (persze szép számmal akadtak előnyért, pozícióért, pénzért másoknak ártó emberférgek is), időről időre – aljas célzatossággal szelektálva a tények között – fény vetül, a rendszer kiépítői, működtetői, haszonélvezői máig háborítatlanul élik világukat, néha gondos időzítéssel használva a megalvadt struktúrák részét képező kiterjedt kapcsolatrendszerüket.

Mindebből az a tanulság, hogy valamilyen módon végre megnyugtatóan le kell zárni ezt a sötét múltat, máskülönben évtizedekig fog még kísérteni.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Kiemelt kép: Havran Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.