A határokon átívelő magyar nemzetegyesítés a politikai szférából került át a közbeszédbe, de már 1998-as megfogalmazása előtt is akadt több szép példa az elv gyakorlatba ültetésére. S hogy ne az épp bemutatandó egységgel példálózzam, említhetem, hogy a ma is népszerű, két helyen, Budapesten és Székesfehérváron működő Marxim pizzéria ősforrása Délvidéken van, innen hozta az ötletet Czvitkó Zoltán alapító, aki a kilenceves évek közepén egy konzervatív–avantgarde földalatti sajtóorgánumnak, a többek között Ludwig Emil, Tóth Gy. László, a nemrég elhunyt Tamáska Péter és Varga Domokos György nevével fémjelzett, eredeti hangú „Szamizdat” szerkesztőségének is otthont adott.
Impozáns italválaszték, jobbacska ételek, javítandó kiszolgálás – az egri Fázisban jártunk
Az egri kocsmatúráról szóló beszámolóban említett kiruccanásunkba beiktattunk egy étteremtesztet is.