Mivel a Michelin étteremkalauz továbbra sem teszteli a román fennhatóság alatt álló területek vendéglátó egységeit, s Dining Guide zsánerű, szakmai presztízzsel rendelkező kiadvány sem jelenik meg arrafelé, a fő szakmai referencia még mindig a 2018-ban, valamint 2019-ben megjelent román Gault Millau-kalauz, illetve a szerkesztőség által üzemeltetett Gault Millau (GM) honlap. Nem számítva persze a különböző privát blogokat, a reklámcélú kiadványokat és honlapokat, lásd például az „étteremkalauz” nevet viselő portált, ahol nincsenek értékelések, csak adatok, vagy a saját tapasztalataimat rögzítő, a Trianon Múzeum gondozásában levő, Erdélyre is kiterjedő adatbázist.
Ami a ritkán és rendszertelenül frissülő GM honlapot illeti, ezen rég bezárt éttermek is megtalálhatók, mint például a nagyszebeni Syndicate Gourmet, vagy az aradi Picasso, nem is jelzi semmi a megszűnésüket, ugyanakkor feltünedeznek a nyomtatott kalauzban nem szereplő új helyek, igaz, pontértékelés nélkül, mint például a székelyudvarhelyi Schwartz bisztró vagy a szovátai Pacsirta.