Az MLSZ-t is megkopaszthatja a reklámadó

Egyelőre nincs végleges állásfoglalás, de úgy tűnik, a labdarúgó-szövetség is nagyot bukhat hirdetései miatt.

MNO
2014. 09. 02. 10:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról korábban a Népszabadság nyomán írtunk, elképzelhető, hogy a Ferencváros is megsínyli a reklámadót, hiszen a termékek árusítása mellett közvetve komoly támogatási összeget nyer stadionja névadó szponzorától, a Groupamától. A zöld-fehérek mellett számos vállalkozás nyögheti az új terhet, ha tényleg megállja a helyét a NAV szponzori támogatások megjelenítéséről szóló állásfoglalása. Mint arról a Nol.hu is ír, a Sziget fesztivált rendező Sziget Kft. például már fizetett, de a cégnél továbbra sem tudják, hogy rájuk is vonatkoznak-e a reklámadóról szóló rendelkezések. A jelenlegi értelmezés szerint a Budapesti Közlekedési Központ is adóalany, várható adóelőlegük az idei évre közel 3,9 millió forint.

Hasonló cipőben jár a Magyar Labdarúgó Szövetség, hiszen nyomtatott formában és neten is népszerűsítik a magyar futballt, illetve a válogatott fellépéseit, így önreklámot folytatnak. Mint azt a Nol közli, az MLSZ az NGM-hez fordult felvilágosításért, de a szövetség úgy véli, nem reklámoz, hanem társadalmi értéket szolgál. Ugyanígy vélekedik a nála hirdető cégek megjelenített logóiról is, hiszen mint mondják, az innen befolyó bevételből „a sport társadalmi hasznosságának bemutatását segítik”.

Elképzelhető, hogy a Magyar Olimpiai Bizottságnak is fizetnie kell, a szervezet ugyanis egy újságban jelentetett meg hirdetést, melyben szponzorainak logóit reklámozza, amiért pénzt kap. Így viszont nem csupán a lapnak kell adót fizetnie, közvetve a MOB-nak is.

A sort számos sport- és kulturális vállalkozással lehetne folytatni, és elképzelhető, hogy kell is majd.

A hazai cégek reklámadóval szembeni egységes összefogásáról ide kattintva olvashat. A törvény módosításáról itt tájékozódhat. A tervezet útja az elfogadott törvényjavaslatig ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.