Lehengerlő Cicipasz, meglepő fordulat a női versenyen

Sztefanosz Cicipasz, Iga Swiatek és Danielle Collins ünnepelhetett továbbjutást Melbourne-ben.

Magyar Nemzet
2022. 01. 26. 9:03
Sztefanosz Cicipasz
Greece's Stefanos Tsitsipas reacts after a point against France's Benoit Paire during their men's singles match on day six of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 22, 2022. (Photo by William WEST / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE -- Fotó: AFP/William WEST
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztefanosz Cicipasz kemény küzdelemben jutott el az Australian Open negyeddöntőjéig, és az eddigiek alapján nem feltétlenül számított esélyesnek a húszéves Jannik Sinner ellen, akinek az első négy fordulóban nem sok problémája akadt Melbourne-ben.

Cicipasz azonban szintet lépett a negyeddöntőre: egyetlen breaklabdát sem engedélyezett olasz ellenfelének, ő maga viszont mind a négy ilyen lehetőségét kihasználta, így két órára sem volt szüksége a győzelemhez.

A görögöt az sem zökkentette ki az ihletett formából, hogy az eső megakasztotta a játékot, majd a tető behúzása után, fedett pályán folytatták a mérkőzést.

Cicipasz négy éven belül harmadszor jutott be az Australian Open elődöntőjébe, ám ott eddig nem volt része sikerélményben: 2019-ben majd 2021-ben Danyiil Medvegyev ellen is három játszmában kapott ki. Idén ismét az orosszal játszhat, ha Medvegyev legyőzi Félix Auger-Aliassime-et az utolsó negyeddöntőben.

A nők között már kialakult az elődöntők párosítása, és olyan történt, ami a 2018-as Roland Garros óta egyetlen Grand Slam-tornán sem. Nincs olyan női elődöntős, aki először jutott el eddig a fázisig a négy nagy torna egyikén. Új GS-győztes azért még lehet, a két versenyben maradt amerikai játékos közül Madison Keys elvesztett döntőig jutott (2017, US Open), míg Danielle Collins már beállította legjobb eredményét, 2019-ben szintén Melbourne-ben játszhatott elődöntőt.

Collins két játszmában győzte le a már a negyeddöntővel is boldog Alizé Cornet-t, Iga Swiatek viszont ismét szetthátrányból fordított, a meccslabdánál pedig hihetetlen védekezést mutatott be az észt Kaia Kanepivel szemben.

Australian Open, negyeddöntő

Férfiak

Cicipasz (görög, 4.)–Sinner (olasz, 11.) 6:3, 6:4, 6:2

Nők

Collins (amerikai, 27.)–Cornet (francia) 7:5, 6:1

Swiatek (lengyel, 7.)–Kanepi (észt) 4:6, 7:6, 6:3

Borítókép: Sztefanosz Cicipasz ünnepelhet (Fotó: AFP/William West)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.