Xavi a fűben bízik, és fájdalmat okoznak neki a BL-meccsek

Csütörtök este rendezik az Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóit. A Barcelona és a három magyar labdarúgót foglalkoztató RB Leipzig is 1-1-et játszott az első mérkőzésen, de micsoda különbség: a katalánok hazai pályán fogadják az Eintracht Frankfurtot, míg a lipcseieknek az Atalanta otthonában kellene kiharcolniuk a továbbjutást a legjobb négy közé.

Magyar Nemzet
2022. 04. 14. 10:12
Real Madrid CF v FC Barcelona - La Liga Santander
Xavi Hernandez head coach of Barcelona gives instructions during the La Liga Santander match between Real Madrid CF and FC Barcelona at Estadio Santiago Bernabeu on March 20, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Breton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A gyep segíteni fog nekünk – kezdte a Frankfurt elleni El-visszavágót megelőző sajtótájékoztatóját Xavi, a Barcelona vezetőedzője. Ezzel még egyszer odapiszkált a németeknek, ugyanis a múlt héten 1-1-re végződött első mérkőzésen a katalánok kifogásolták a fű állapotát a frankfurti pályán.

– A videózás után azt mondtam, nem történhet meg újra az, ami Frankfurtban megesett velünk. 

Ki kell mondani, hogy a pálya nem volt tökéletes állapotban. Most viszont olyan lesz – tette hozzá Xavi, aki nemcsak a Nou Camp adottságaitól, hanem a játékosaitól is többet vár a visszavágón.

– Az első meccsen borsot tört az orrunk alá a Frankfurt, de most minimalizálnunk kell a kontráik számát, el kell kerülnünk a váltásaikat. Mindenekelőtt felelősségteljesebbnek kell lennünk a labdával.

A Barcelona edzője láthatóan komolyan veszi az Európa-ligát, amelyet lehetőségnek tekint arra, hogy a csapata megmutassa, ott a helye a legjobbak között.

– Mi a Bajnokok Ligáját akartuk megnyerni, de a körülmények úgy alakultak, hogy most itt játszunk és emiatt vagyunk izgatottak – ecsetelte Xavi. – Otthon nézzük a BL-meccseket, és fáj, hogy nem lehetünk ott, hiszen ezért dolgozunk. Az egész csapatnak fontos lépés lenne, hogy most győzzünk, saját magunknak kell megmutatnunk, versenyképesek vagyunk Európában.

Frankfurtban nagy volt a harc a labdáért Fotó: Daniel Roland

Ugyancsak 1-1-ről várja a visszavágót és csapata, az RB Leipzig, amely egy hete hazai pályán játszott döntetlent az Atalanta ellen. Bergamóban nem vár könnyű meccs a lipcseiekre.

– Túl sokat engedtünk meg az Atalantának az első mérkőzésen, ezért most Olaszországban kell javítani a játékunkon – nyilatkozta Domenico Tedesco, a Leipzig vezetőedzője. – Hiába volt sok helyzetünk, az Atalantának is volt néhány, és ennek ellen kell állnunk most. De ez nem lesz könnyű feladat.

Gulácsi és Orbán rendszeresen a kezdőben kap helyet Tedesco csapatában, a Bundesliga legutóbbi fordulójában pedig hosszú idő után Szoboszlai is az elejétől a pályán volt klubjában. Meg is hálálta a bizalmat, hiszen a Hoffenheim elleni 3-0-s győzelemből góllal és gólpasszal vette ki a részét vasárnap. Kérdés, hogy a jó formája elegendő-e ahhoz, hogy a kezdőben maradjon, vagy Tedesco forgatja a csapatát, és Bergamóban újra csak a kispadra fér majd oda a válogatott középpályás.

Európa-liga, negyeddöntő, visszavágók: 
Atalanta–RB Leipzig 18.45 (az első mérkőzésen: 1-1)
Barcelona–Frankfurt 21.00 (1-1)
Lyon–West Ham United 21.00 (1-1)
Rangers–Braga 21.00 (0-1)

Borítókép: Xavi, a Barcelona vezetőedzője (Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Breton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.