Zöld jelzést kapott az edző, aki bajnoki címre vezetheti az FTC-t

Már akár ma este eldőlhet, mely csapat lesz a férfivízilabda OB I idei aranyérmese. Az alapszakasz-győztes Ferencváros áll közelebb a sikerhez, ugyanis a két győztes mérkőzésig tartó bajnoki döntő első felvonását fölényesen megnyerte. Ugyanakkor a rivális OSC vezetőedzője, Varga Dániel bízik benne, hogy csapata hazai medencében jó teljesítménnyel rukkol elő, és kiegyenlíti a párharc állását. Egy másik Varga, Zsolt is ott lesz a medence szélén, a zöld-fehérek mestere szívműtétje után tér vissza.

2022. 05. 18. 8:51
VARGA Zsolt
Budapest, 2020. december 16. Varga Zsolt, a Ferencváros vezetõedzõje a férfi vízilabda Bajnokok Ligája B csoportja második fordulójában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Brescia mérkõzésen a budapesti Duna Arénában 2020. december 16-án. A címvédõ FTC-Telekom 10-7-re maradt alul az olasz Bresciával szemben. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző idény két ezüstje (OB I és LEN-Európa-kupa) után idén minden bizonnyal szeretett volna szintet lépni az OSC vízilabdacsapata, és a legfényesebb éremmel gyarapítani a gyűjteményt. Mint az a múlt héten kiderült, Bajnokok Ligájában ez már biztosan nem jön össze az újbudaiaknak, mert a csoportkör után búcsúztak a sorozattól, és szerda este az OB I-ben is elúszhat ez a lehetőség, amennyiben nem sikerül legyűrniük a Ferencvárost a bajnoki döntő második mérkőzésén a Nyéki Imre uszodában.

A két győztes meccsig tartó finálé első felvonását ugyanis rendkívül simán a zöld-fehérek nyerték, közel két héttel ezelőtt 18-9-re múlták felül riválisukat. Habár a szakértők többsége ferencvárosi sikert jósolt, a hatalmas különbség némileg váratlan volt, tekintve, hogy a két csapat általában szoros mérkőzéseket játszik egymással, az alapszakaszban egy döntetlen, illetve egy egygólos FTC-győzelem született. 

 

A bajnoki döntő után maga Varga Dániel, az OSC vezetőedzője is elismerte, hogy az FTC a játék minden aspektusában jobb volt a csapatánál, ezért alaposan fel kell javulniuk, és csúcsteljesítménnyel kell előrukkolniuk az este, ha szeretnék életben tartani esélyeiket a bajnoki címre.

– Azért nyilatkoztam a meccs után, hogy először az öltözőt kell megtalálnunk, mert egészen az alapokig kellett visszamennünk, ugyanis a játék alapelemeiben voltunk gyengék, hiányérzet maradt bennem. De nem lehet egyszerre hármat lépni, egyesével kell haladni. Ezért az elmúlt tizenegy nap arról szólt, hogy stabilizálni próbáltuk a játékunkat. 

A bajnoki döntő óta volt egy BL-meccsünk (múlt kedden 15-9-re nyertek a Steaua Bukarest otthonában – a szerk.), ami jól sikerült, ahogyan az edzések is, de ebből még nem következtethetünk arra, mi történik majd a meccsen. Mégiscsak a bajnoki döntőről van szó, nagy téttel bíró mérkőzést játszunk telt ház előtt, hazai pályán. Bizakodó vagyok, mert tudom, hogy annál jóval jobban tudunk játszani, mint azt a legutóbb tettük a Komjádiban – árulta el a Magyar Nemzetnek Varga Dániel. – Azt várom, hogy a Fradi nekünk esik. Jó formában van már hetek, talán hónapok óta. Továbbra is a Fradit tartom a döntő esélyesének, de szeretnénk papírformát borítani és győzni – tette hozzá.

Az OSC dolgát megnehezíti, hogy a Ferencváros kiváló formában van, a bajnoki döntő első meccsén aratott fölényes győzelme után a múlt héten a BL-ben is bravúros sikert ért el. Bár végig hátrányban volt a Brescia ellen, az utolsó percekben megrázta magát és fordítani tudott, végül pedig 8-6-ra verte a csoportelső olasz sztárcsapatot

A zöld-fehéreket Varga Zsolt hiánya sem zavarta meg. Az 50 éves vezetőedző visszatérő egészségügyi problémái miatt múlt szerdán szívműtéten esett át, ezért nem vett részt az OSC és a Brescia elleni meccseken sem, helyette Nyéki Balázs másodedző irányította a csapatot. A Magyar Nemzet kérdésére a klub kedd délután azt közölte, ha az orvosai is beleegyeznek, szerdán újra kezében lesz a gyeplő.

A vezetőedző végül zöld jelzést kapott a visszatérésre, így kedd este a Ferencváros honlapján már ő vezette fel a bajnoki döntő második felvonását:

– Tökéletes mérkőzés nincsen, még ha ez egy nagyon jó meccs is volt – utalt Varga az OSC elleni első találkozóra. – Az, hogy miképpen alakul a második mérkőzés, azt gondolom, hogy a két csapat pillanatnyi mentális állapota fogja meghatározni. Az OSC számára ez élet-halál harc. Ha mi is ezzel a mentalitással küzdünk, beleállunk a csatákba, és ugyanúgy csináljuk, ahogy az első mérkőzésen, végig, lépésről lépésre, akkor azt gondolom, hogy győzelemmel zárhatjuk ezt a meccset is.

OB I, döntő, 2. mérkőzés: OSC–FTC 18.30 (tv: M4 Sport)

Borítókép: Varga Zsolt a játékosai körében (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.