Világbajnokságot megjárt játékosára nem számít a Fradi

Az UEFA honlapján már megtalálható a Ferencváros kerete, amelyet első Bajnokok Ligája-selejtező párharcára adott le. A magyar bajnok a kazah Tobol ellen játszik.

Magyar Nemzet
2022. 07. 02. 10:07
Besic
Felcsút 20220127 Labdarúgás NB1 NBI Puskás Akadémia PAFC FTC Ferencváros Nemzeti Sport Török Attila BESIC MUHAMED Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros az elmúlt három szezonból kétszer az Európa-liga, egyszer pedig a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott be. Idén ismét hosszú nemzetközi szereplésben bízik a magyar bajnok, ennek érdekében kulcsfontosságú lesz az első, Tobol elleni párharc.

Az UEFA honlapján már megtalálható a játékosok névsora, akiket az FTC benevezett a Tobol elleni meccsekre. Az új igazolások közül lehetőséget kaphat Mats Knoester, Xavier Mercier és Adama Traoré is. Egyelőre nem került be a keretbe a legutóbb bejelentett Rasmus Thelander, ám az ő esetében ebből aligha kell messzire menő következtetéseket levonni. Ugyanez vonatkozik a sérült Sigér Dávidra és a világbajnoki részvételben bízó marokkói Ryan Mmaeera is.

Más a 2014-es világbajnokságot megjárt Muhamed Besic , az ukrán válogatott Olekszandr Zubkov és a szerb Zseljko Gavrics helyzete. Az ő mostani kimaradásuk valószínűleg annak jele, hogy rájuk egyáltalán nem számít az új idényben Sztanyiszlav

A Ferencváros kerete

Kapusok : Bogdán Ádám, Varga Ádám
Védők : Adnan Kovacevic, Eldar Civic, Henry Wingo, Mats Knoester, Pászka Lóránd, Samy Mmaee
Középpályások : Anderson Esiti, Kristoffer Zachariassen, Stepjan Loncar, Vécsei Bálint, Xavier Mercier
Támadók: Adama Traoré, Carlos Auzqui, Franck Boli, Fortune Bassey, Marquinhos, Tokmac Nguen

A menetrend

Július 6., 16.00: Tobol (kazah)–Ferencváros
Július 13., 20.00: Ferencváros–Tobol (kazah)

Borítókép: Muhamed Besic második ferencvárosi időszaka dicstelen véget érhet (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.