Előre kódolva van az újabb paprikás hangulatú meccs

A Debrecen–Vasas mérkőzéssel kezdődik meg péntek este (20.00, tv.: M4 Sport) a labdarúgó NB I 3. fordulója. Mindkét csapat két döntetlennel rajtolt, s az előző fordulóban egyaránt indulatos, a pályán lökdösődésbe torkollott meccset játszott. Ma este, mondhatjuk, előre kódolt a paprikás hangulat, hiszen a két klub szurkolói nem arról híresek, hogy rajonganának egymásért.

Magyar Nemzet
2022. 08. 12. 12:49
null
Fotó: Picasa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Debrecen előbb Kisvárdán (2-2), majd otthon a Kecskeméttel (1-1), a Vasas kezdésként ugyancsak a Kecskeméttel (0-0), majd a Pakssal (2-2) játszott döntetlent. Annyi tehát csupán a különbség a két csapat között két forduló után, hogy a Vasas egy-egy góllal többet szerzett és kapott is.

Az is hasonlóság, hogy a múlt héten mindkét együttes indulatos meccset játszott, a pályán ijesztő jelenetek játszódtak le. Csalhatatlan jeleként annak, hogy mindenki tisztában van vele, minden egyes pontnak óriási jelentősége van a végelszámolásnál, egy-egy ponton akár a bennmaradás is múlhat.

Nos, ha a pályán ezúttal nem is, a lelátón ismét paprikás hangulat várható, a Debrecen és a Vasas szurkolói nem arról híresek, hogy rajonganának egymásért.

Előzetes nyilatkozatában Joao Janeiro, a DVSC vezetőedzője igyekezett a szurkolók kedvében járni.

– Szurkolóink a Kecskemét elleni mérkőzésen fantasztikus hangulatot teremtettek. A Vasas ellen is itthon játszunk, most is számíthatunk rájuk, mi pedig szeretnénk kiszolgálni a drukkereinket. Az ellenfél egy jó csapat, de nekünk is megvannak az erősségeink. Kemény meccs lesz, az biztos, de mindent megteszünk, hogy elérjük céljainkat – nyilatkozta a Loki portugál trénere.

– Természetesen győzni megyünk Debrecenbe – jelentette ki határozottan a Vasasban remekül, egy-egy góllal és gólpasszal bemutatkozott Holender Filip. – Persze nehéz mérkőzés vár ránk. Minden tőlünk telhetőt megteszünk az idegenbeli három pontért. Remélem, hogy ismét betalálok, de a csapat az elsődleges, éppen ezért nagyon fontos, hogy sikerrel vegyük az akadályt. Remek élmény lenne három ponttal hazatérni, mindent meg is teszünk ennek érdekében!

Mindkét csapat jelentős átalakuláson ment át a nyáron, Debrecenbe tizenegy, Angyalföldre nyolc új játékos érkezett, azzal a különbséggel, hogy a Loki igazolásai zömében külföldiek, a piros-kékeké viszont kizárólag magyarok.

A Lokinál a héten is akadt két változás, szabadon igazolhatóként Ugrai Roland a török másodosztályba szerződött, Horváth Krisztofer a Torinótól hazatérve viszont a DVSC-t választotta. A keszthelyi születésű csatár már az előző idényben is Magyarországon futballozott, akkor kölcsönjátékosként a Szeged-Csanádban remekül szerepelt, 30 mérkőzésen 19 gólt szerzett és 12 gólpasszt adott. Ha Debrecenben csak ennek a felét hozza, már komoly erősítés jelent a DVSC-nek.

NB I, 3. forduló:

Péntek:
Debrecen–Vasas 20.00

Szombat:
Kecskemét–Mezőkövesd 18.00
Újpest–ZTE 20.15

Vasárnap:
Kisvárd–Puskás Akadémia FC 18.00
Ferencváros–Fehérvár 20.00
Budapest Honvéd–Paks 20.00

Borítókép: Horváth Krisztofer a magyar futball egyik csatárreménysége (Fotó: DVSC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.