Világelsőként nem megy, Alcaraz idei legsimább veresége

A US Open győztese, a tizenkilenc éves Carlos Alcaraz az Asztanában zajló ATP 500-as verseny első fordulójában két szettben kikapott a szerencsés vesztes David Goffintől.

2022. 10. 04. 14:59
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz tenisz US Open 2022 Fotó: Getty Images/Elsa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlos Alcaraz néhány hete a US Openen megszerezte karrierje első Grand Slam-trófeáját, s New York-i sikerével a világranglistán is az élre állt. A tizenkilenc éves spanyol teniszező azóta világelsőként elveszítette első meccsét, a Davis-kupában Félix Auger-Aliassime-től kapott ki, bár utána Kvon Szun Vu ellen javított, Spanyolország pedig bejutott a negyeddöntőbe.

Alcaraz kedden, a US Opent követő első egyéni versenyén is vereséget szenvedett, ezúttal a belga David Goffintől kapott ki, aki csak Holger Rune visszalépése után, szerencsés vesztesként került az asztanai ATP 500-as viadal főtáblájára.

Igaz, a világranglistán jelenleg csak 66. helyen álló Goffint néhány éve még a top 10-ben jegyezték, a belga a pályafutása során már harmadszor győzött le uralkodó világelsőt. 2017-ben és 2020-ban egyaránt Alcaraz honfitársa, a jelenleg a második helyen álló ellen diadalmaskodott. Idén viszont gyenge formában van, s még szerencséje sem volt, hiszen legjobb teljesítményéért, a wimbledoni negyeddöntőért nem kapott pontokat.

Goffinnel ellentétben Alcaraz nagyszerű formában teniszezett egész évben, eddigi hatvankét idei meccse közül kivétel nélkül mindegyiken nyert játszmát. Ez a jó sorozat is megszakadt Goffin ellen, aki 7:5, 6:3-ra győzte le a világelsőt.

Alcaraznak a vereség ellenére nem kell féltenie helyét a világranglistán, a mögötte második Rafael Nadal a Laver-kupát és Roger Federer búcsúmeccsét sérülten vállalta, egyébként aligha játszik már idén, míg Alcaraz US Open-döntőbeli ellenfele, Casper Ruud szintén váratlan vereséget szenvedett kedden, ő a tokiói torna első fordulójában kapott ki Jaume Munartól.

Borítókép: Carlos Alcaraz (Fotó: Getty Images/Elsa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.