Valencia a góllövőlista élére állt, majd újra megsérült

Ecuador jobban játszott, mint Hollandia, de ez csak egy pontot ért az A csoport második fordulójában. Ismét Enner Valencia szerezte a dél-amerikaiak gólját, aki három góllal ismét vezeti a góllövőlistát, viszont újra le kellett cserélni. A döntetlennel eldőlt: Katar már nem juthat tovább.

Magyar Nemzet
2022. 11. 25. 18:56
Enner Valencia Cody Gakpo Ecuador Hollandia
ar-Rajján, 2022. november 25. A holland Cody Gakpo (b) és az ecuadori Enner Valencia a katari labdarúgó-világbajnokság A csoportjának második fordulójában játszott Hollandia-Ecuador mérkõzésen az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. november 25-én. MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hollandia és Ecuador is győzelemmel kezdte a katari világbajnokságot, így mindkét válogatottnál jó hangulatban várhatták a második fordulót. A dél-amerikaiaknál ehhez az is hozzájárult, hogy a Katar ellen duplázó Enner Valencia a nyitómeccsen elszenvedett sérülése ellenére tudta vállalni a játékot, míg a holland labdarúgó-válogatott egy győzelemmel matematikailag is bebiztosíthatta továbbjutását.

Enner Valencia
Enner Valencia vezeti a világbajnokság góllövőlistáját (Fotó: MTI/AP/Martin Meissner)

A holland rajt álomszerűre sikerült: Cody Gakpo a világbajnokság eddigi leggyorsabb gólját szerezte, a hatodik percben bombázott a tizenhatoson kívülről az ecuadori kapuba. Igaz, az ellenfél a nyitányon ennél hamarabb is ünnepelt, de végül egy, csak a VAR által észlelt les miatt azt a találatot elvették Ecuadortól.

Hollandia azonban mintha ezzel meg is tette volna, amit megkövetelt a találkozó, hátradőlt, a lehetőségek Ecuador előtt adódtak.

A dél-amerikai válogatott az első félidő hosszabbításában be is vette ellenfele kapuját, de Porozo lesen állt Noppert kapus előtt, így nem egyenlített Ecuador. Más kérdés, hogy a holland kapus sehogyan sem ért volna át a vetődésével ellentétes oldalra, miután Preciado lövése megpattant Estupinánon.

A dél-amerikaiaknak nem szegte kedvét a hátrány és a gól érvénytelenítése sem, a második félidőben szabályos találatot is szereztek: Noppert Estupinán lövését még védte, de a kipattanóra érkezett Enner Valencia.

A Fenerbahce támadója három találatával vezeti a katari vb góllövőlistáját, pályafutása során pedig már hat világbajnoki gólnál jár.

S hamar jöhetett volna a hetedik, sistergő lövésénél már Noppert is tehetetlen volt, de a keresztléc megmentette a hollandokat.

Az Oranje nem tudott váltani, igaz, a csoport további menetrendje is indokolta, hogy Ecuador hajtson jobban a győzelemért, hiszen a hollandokra a rendezőként eddig enyhén szólva sem parádézó Katar vár a zárókörben.

A dél-amerikaiak viszont nem is annyira Szenegál miatt aggódhatnak, hanem elsősorban azért, mert Valenciát másodszor kellett sérülés miatt lecserélni, ráadásul ezúttal hordágyon hagyta el a pályát – ki tudja, mit bír még Katarban a harminchárom éves támadó teste.

A döntetlennel egyik csapat továbbjutása sem vált még biztossá, az viszont eldőlt, hogy Katar kiesett.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

A csoport, 2. forduló

Hollandia–Ecuador 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Gakpo (6.), illetve Valencia (49.)

Az állás: 1. Hollandia 4 pont (3-1), 2. Ecuador 4 (3-1), 3. Szenegál 3 (3-3), 4. Katar 0 (1-5).

Borítókép: Cody Gakpo és Enner Valencia is betalált (Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.