Kimmich a könnyeivel küzdött: Ez karrierem legnehezebb napja

Németország egymás után a második világbajnokságtól búcsúzott a csoportkörben. A német válogatott játékosa, Joshua Kimmich a könnyeivel küzdött a Costa Rica elleni hiábavaló győzelem után.

Magyar Nemzet
2022. 12. 02. 6:13
Joshua Kimmich Bryan Oviedo
al-Hor, 2022. december 1. A Costa Rica-i Bryan Oviedo (b) és a német Joshua Kimmich a katari labdarúgó-világbajnokság E csoportjában játszott Costa Rica-Németország mérkõzésen az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. december 1-jén. MTI/AP/Haszan Ammar Fotó: MTI/AP/Haszan Ammar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németország ugyan győzelemmel fejezte be szereplését a csoportkörben, de a Costa Rica elleni 4-2 után nem volt mit ünnepelniük a játékosoknak. A válogatott ugyanis négy ponttal csupán a harmadik helyen végzett Japán és Spanyolország mögött az E csoportban, így kiesett. Joshua Kimmich a könnyeivel küzdve nyilatkozott a mérkőzés után.

Ez karrierem legnehezebb napja.

Egymás után másodszor estünk ki a vb-csoportkörben, ráadásul közte az Eb-n is csak a nyolcaddöntőig jutottunk – kesergett Kimmich, aki csak a 2014-es világbajnoki cím után került be a válogatottba.

A Bayern München futballistája párhuzamot vont klubja és a nemzeti csapat között, habár a bajor egyesület az idény kezdeti nehézségei után immár vezeti a Bundesligát, a Bajnokok Ligájában pedig a halálcsoportból besétált a kieséses szakaszba.

– Be kell vallani, hogy nem éltünk a helyzeteinkkel, ugyanezzel küzdöttünk az idényben a Bayernnél is. Az ember nem beszélhet állandóan balszerencséről. Ha megfelelően koncentrálunk a helyzeteknél, szerezhettünk volna akár nyolc gólt is – utalt Kimmich arra, hogy a spanyolok vereségével extrém különbségű győzelmet kellett volna aratnia a német válogatottnak, hogy gólkülönbség terén megelőzze Spanyolországot.

Azt nem lehet állítani, hogy a németek ne próbálkoztak volna: 32-szer vették célba Costa Rica kapuját. Japán a csoportkör három meccse alatt összesen nem lőtt ennyit (30), mégis megnyerte a csoportot.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Kimmichék hiába nyertek Costa Rica ellen, ez nem volt elég a továbbjutáshoz (Fotó: MTI/AP/Haszan Ammar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.