Neymar végre edzett a csapattal, újabb sérültek a braziloknál

Noha a papírforma egyértelműen mellettük szól, a Kamerun ellen pénteken elszenvedett vereség azt sugallja, a brazilok nem vehetik félvállról a Kamerun elleni hétfői nyolcaddöntőt a foci-vb-n. Neymar játéka továbbra is bizonytalan, de szombaton legalább már együtt edzett a többiekkel. Rossz hír ugyanakkor, hogy Gabriel Jesus és Alex Telles számára valószínűleg véget ért a világbajnokság.

Magyar Nemzet
2022. 12. 03. 14:42
Alex Telles
Loszaíl, 2022. december 2. A brazil Alex Telles sírva hagyja el a pályát sérülés miatt a katari labdarúgó-világbajnokság harmadik fordulójában, a G csoportban játszott Kamerun-Brazília mérkõzésen a Loszaíli Nemzeti Stadionban 2022. december 2-án. MTI/EPA/Ali Haider Fotó: Ali Haider
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

még a csoportkör első fordulójában, a Szerbia elleni mérkőzésen szenvedett bokasérülést. A Paris Saint-Germain sztárja először szombaton végezhetett labdás edzést, de még erősen kérdéses, hogy játszhat-e hétfőn a Koreai Köztársaság elleni nyolcaddöntőben.

A csapatkapitányra azért is lenne szükség, mert több forrás, köztük a Ge Globo is arról számolt be, hogy és Alex Telles számára véget ért a világbajnokság. Mindkét játékos a Kamerun elleni, 1-0-ra elvesztett utolsó csoportmérkőzésen sérült meg. Jesus már a világbajnokság előtt kínlódott a térdével a klubcsapatában, az Arsenalnál, s most állítólag egy hónap kihagyás vár rá. Telles a Kamerun elleni mérkőzésen egy ütközést követően terült el a pályán, amelyet később könnyek között hagyott el, az sem kizárt, hogy meg kell műteni őt.

Miként beszámoltunk róla, a braziloknak nem csak a sérülések okoznak gondot a katari vb-n – az említetteken felül Danilo és Alex Sandro sincs százszázalékos állapotban –, az eszetlen klimatizálás miatt a keretből többen lebetegedtek, Antonyt, Viníciust, Lucas Paquetát, Raphinhát és Neymart is kellett kezelni megfázás miatt.

 

Tite, a brazilok szövetségi kapitánya éppen ezért óvatosan nyilatkozott a pénteki meccs után a nyolcaddöntőről.

– Kikaptunk Kameruntól, a portugálok Dél-Koreától, a franciák Tunéziától, az argentinok Szaúd-Arábiától. Ezek az eredmények önmagukért beszélnek. Különösen az, hogy ezek nagyon intenzív és kemény meccsek voltak. Nem gondolhatjuk, hogy bármilyen korábbi teljesítményünk megkönnyíti a dolgunkat. Kimondottan óvatosnak kell lennünk, de már azok voltunk a Kamerun elleni meccsen is. Ezt határozottan kijelenthetem – mondta a brazil szövetségi kapitány.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Alex Telles sírva hagyta el a pályát Kamerun ellen (Fotó: MTI/EPA/Ali Haider)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.