Ronaldo a következtetések levonására szólít fel

Cristiano Ronaldo a Facebook-oldalára feltett üzenetben mondott búcsút a világbajnoki álmainak. „Mindig is a nemzetemért harcoltam, soha nem fordítottam hátat a portugáloknak” – írta a 37 éves klasszis.

Magyar Nemzet
2022. 12. 11. 19:47
CRISTIANO RONALDO
Doha, 2022. december 10. A portugál Cristiano Ronaldo egy kihagyott gólhelyzet után a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntõjében játszott Marokkó-Portugália mérkõzésen a dohai at-Tumama Stadionban 2022. december 10-én. Portugália 1-0-ra kikapott. MTI/AP/Martin Meissner Fotó: Martin Meissner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Pályafutásom legnagyobb álma volt, hogy világbajnokságot nyerjek Portugáliának. Ez mindig is motivált. Szerencsére sok nemzetközi címet nyertem, köztük a portugál válogatottal is, de a legnagyobb álmom az volt, hogy nemzeti csapatunk a csúcsra érjen. Harcoltam érte, keményen küzdöttem ezért az álomért. Öt világbajnokságon vettem részt tizenhat év alatt, méghozzá nagyszerű játékosok mellett, több millió portugál támogatásával. Mindent beleadtam. Minden tőlem telhetőt megtettem a pályán, soha nem adtam fel az álmom elérését. Sajnos ez az álom tegnap véget ért. Nem akarok forrófejűen reagálni a történtekre, azt viszont szeretném, ha tudnátok, a Portugália iránti elkötelezettségem egy pillanatra sem változott. Sok minden elhangzott az utóbbi időszakban, rengeteg dolgot írtak rólam, de mindig is a nemzetemért harcoltam, soha nem fordítottam hátat a portugáloknak. Egyelőre nincs több mondanivalóm. Köszönöm, Portugália! Köszönöm, Katar! Szép volt az álom, amíg tartott… Itt az ideje észszerűen gondolkodni, mindenki levonhatja a saját következtetéseit”

– írta a Marokkó elleni vereség másnapján, ami Portugália kiesését jelentette a katari vb negyeddöntőjében.

Egyelőre Ronaldo tehát csak az álmainak mondott búcsút, azt nem jelentette ki, hogy a jövőben kíván-e még a portugál válogatott szerepelni.

S persze az is a levegőben lóg, valóban a szaúdi al-Naszr csapatában folytatja-e a pályafutását.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Ronaldo megkönnyezte a búcsút (Fotó: MTI/AP/Martin Meissner)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.