Comore-szigeteki és martinique-i játékos is érkezett az NB I-be

Véget ért a felkészülés, ma a 17. fordulóval folytatódik a labdarúgó NB I-es bajnokság. Megszokott módon ezúttal sem szerződtek nagy sztárok a magyar élvonalba, sőt olyan klubok is akadnak, amelyek egyetlen új játékost sem igazoltak, a Mezőkövesd viszont egyszerre nyolcat is. Kispesten csak a vezetőségben zajlott le változás, a keretben nem, több felesleges labdarúgójától is megszabadult a Mol Fehérvár és a Debrecen. Összeállításunkból kiderül, a klubok kiktől remélik, hogy mostantól erősebbek lesznek.

2023. 01. 28. 6:54
Younn Zahary
Comoros' defender Younn Zahary watches the ball during the Africa Cup of Nations (CAN) 2021 round of 16 football match between Cameroon and Comoros at Stade d'Olembe in Yaounde on January 24, 2022. (Photo by Kenzo Tribouillard / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két csapat már megmutatta, a tavaszi idényben mennyire változott meg. Az augusztusról elmaradt meccsen a Zalaegerszeg fogadta kedden a Ferencvárost. Előbbi külföldi edzőtábor és új játékos nélkül futott neki a következő hónapoknak. A Ferencváros játékosállománya pedig annyira erős, hogy egész biztosan megrázkódtatás nélkül túléli távozását, aki pénteken az Union Berlinbe igazolt, és alighanem ezért is igazolt eddig csupán egy futballistát, a nyolcszoros suriname-i védőt, Myenty Abenát a szlovák Slovan Bratislavától.

Nem csak a ZTE tartotta magát távol az átigazolási piactól. A Bp. Honvédnál például sok az új arc: új az ügyvezető, az akadémia igazgatója, a kommunikációs vezető és a női szakág vezetősége, játékos azonban egyetlenegy sem érkezett Kispestre – nem volt rá pénz.

A múlt hétig az Újpest sem erősített, akkor viszont bejelentette, hogy megkaparintotta a luxemburgi válogatott védő Tim Hallt, aki a magyar élvonal első luxemburgi légiósa lesz, illetve a 2021–2022-es idényben Szlovéniában 17 találattal gólkirályi címig jutott szerb csatárt, Ognjen Mudrinszkit. És, ha már a fővárosban vagyunk, akkor következzen a Vasas, amely ugyancsak a lapos pénztárca miatt csupán Hegedűs Jánost, a Haladás, a Puskás Akadémia és a DVTK korábbi védőjét mutathatja be a szurkolóinak.

A Mol Fehérvárról szólva egyelőre érdekesebbek a távozók: az itthon veretes neveknek számító Claudiu Bumba és Budu Zivzivadze nem játszik többé a Vidi mezében. Helyettük a norvég Tobias Christensen és a 23-szoros hondurasi válogatott Deybi Flores személyében egyelőre két belső középpályás érkezett a csapathoz. Több, eddig jelentéktelen szerepet játszó labdarúgó hagyja el Debrecent, ahol a két friss szerzemény közül a négyszeres montenegrói válogatott középpályásra, Sztefan Loncsarra várhatóan kezdőként számít a szakvezetés, az Eszékről igazolt horvát csatár, Antonio Mance viszont kilenc hónapja játszott a legutóbb tétmeccsen.

Paksra két mezőnyjátékos érkezett: a 21 éves, U21-es válogatott Skribek Alen a Puskás Akadémiától, a 26 éves középpályás Haris Attila pedig korábban 83 élvonalbeli meccsen szerepelt a DVSC, a Balmazújváros és a Ferencváros színeiben. A Puskás Akadémia a hírek szerint nagyot fogott a svéd Jonathan Levivel, aki az IFK Norrköpinget hagyta el a felcsútiak kedvéért, de az Eszékről érkezett Karlo Bartolec is erősítésnek számít. Az ősz meglepetéscsapata, a Kecskemét hazahozta az olasz Torinóban kölcsönben játszó Horváth Krisztofert, valamint magához csalogatta a pécsi Nikitscher Tamást és a kispesti Polyák Kristófot. A rend kedvéért soroljuk fel a Kisvárda újoncait is, bár a nevek egyelőre nem sokat mondanak: Aleksandar Jovicic (bosnyák), Danijel Petkovic (montenegrói), Milos Szpaszics (szerb).

A Mezőkövesd külön bekezdést érdemel: kilenc új játékost jelentett be eddig a klub, akik közül egy már el is ment. A legnagyobb név a tízszeres válogatott Nagy Dominik, egzotikus kuriózum a 12-szeres Comore-szigeteki válogatott Younn Zahary és a kétszeres martinique-i válogatott Thomas Ephestion felbukkanása a magyar NB I-ben. Csatlakozott a klubhoz a magyar–norvég kettős állampolgárságú Márkus Attila, a grúz Ilja Beriasvili, a román Steliano Filip, az orosz–fehérorosz Nyikolaj Prudnyikov és az MTK-tól Lehoczky Roland is.

NB I, 17. forduló, szombat: 

Kisvárda–Paks 14.30
DVSC–ZTE 17.00
Ferencváros–Vasas 19.30

vasárnap: 
Mezőkövesd–Puskás Akadémia 15.30
Kecskemét–Mol Fehérvár 17.30. 

Borítókép: Younn Zahary a Mezőkövesd egyik téli szerzeménye (Fotó: AFP/Kenzo Tribouillard)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.