A nagy hatalmú Cristiano Ronaldo kirúgatta csapata vezetőedzőjét?

A spanyol Marca című lap tényként közli, hogy a szaúdi al-Nasszr együttese kirúgta Rudi Garcia vezetőedzőt, méghozzá öltözőn belüli problémák miatt. Hivatalos bejelentés egyelőre nincs, de sokan azt is tudni vélik, hogy a csapat legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo elégedetlen volt a francia edző munkájával, ez állhat a szakítás hátterében.

Magyar Nemzet
2023. 04. 12. 13:24
Cristiano Ronaldo Georgina Rodríguez
Al-Nassr's new Portuguese forward Cristiano Ronaldo (C-L), his partner Georgina Rodriguez (C-R) and his son Cristiano Ronaldo Jr (L) take the stage during the unveiling ceremony at the Mrsool Park Stadium in the Saudi capital Riyadh on January 3, 2023. (Photo by Fayez Nureldine / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha nem boldog, az sosem vezet túl sok jóra. Így volt ez tavaly Manchesterben, és nincs ez másként Szaúd-Arábiában sem. Mint megírtuk, az ötszörös aranylabdás sztár csapata, az al-Nasszr a legutóbbi bajnokiján csalódást keltő 0-0-t ért el a középmezőnyhöz tartozó al-Fajha ellen, amit Ronaldo finoman szólva sem viselt jól, felpaprikázva veszekedett, miközben vonult az öltözőbe.

Mindössze két nappal Ronaldo kirohanása után pedig már Rudi Garcia vezetőedző távozásáról szólnak a hírek. Erre mondják: „Véletlen? Aligha!”

Az edzőváltás hírét megszellőztető Marca című lap információja szerint Garcia leváltásának elsődleges oka, hogy rossz volt a kapcsolata az öltöző hangadóival. Az utolsó csepp a pohárban, amely után elfogyott a klub türelme az volt, hogy a francia edző állítólag összekülönbözött a játékosaival.

Elnézve, hogy Ronaldo milyen hangulatban volt a legutóbbi meccs végén, nem nehéz elképzelni, hogy vele konfrontálódott Garcia. Az említett mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a francia edző egyébként a játékosait bírálta, kijelentette, hogy nem elégedett a teljesítményükkel.

Pechjére Ronaldo meg az ő munkájával nem volt megelégedve, az ugyancsak spanyol AS című lap szerint a 38 éves sztár nem volt kibékülve a Garcia által alkalmazott taktikával, és úgy tartotta, hogy az edzőnek többet kellene kihoznia a csapattársaiból.

Rudi Garcia 2011-ben francia bajnoki címet nyert a Lille-lel, ahol az ő kezei között nőtt fel legutóbb pedig 2018-ban dobott nagyot a Marseille-jel, amelyet az Európa-liga döntőjéig vezetett. Tavaly nyáron vette át az al-Nassz irányítását, amely december 30-án jelentette be Ronaldo szerződtetését. Akkor még Garcia is lelkes volt a közös munka miatt: – Azt gondolom, bármely edző le lenne nyűgözve, ha egy olyan sztárral dolgozhatna együtt, mint Cristiano Ronaldo. Mindig is úgy gondoltam, hogy az ilyen klasszisokat könnyebb irányítani, mert ők nagyon intelligensek, erről az AS Románál is meggyőződhettem Francesco Totti esetében – vélekedett Garcia néhány hónappal ezelőtt.

Azóta lehet, hogy megváltozott a véleménye.

Mindenesetre az eredmények valóban elmaradtak a várakozásoktól az utóbbi időben. Az al-Nasszr 23 forduló után csak a második helyen áll a bajnokságban az al-Ittihad mögött, noha épp Ronaldo szerződtetése miatt semmiképpen sem érné be kevesebbel az aranyéremnél. A portugál sztár érkezésekor még az al-Nasszr állt a bajnokság első helyén.

Borítókép: Cristiano Ronaldo szaúdi csapata új vezetőedző után nézhet (Fotó: AFP/Fayez Nureldine)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.