Dárdai eljátszotta a nagyhalált, Szoboszlai bánta

A Bundesliga 27. fordulójában a Bayern München és a Borussia Dortmund is rangadót nyert magyar érdekeltségű ellenfelével szemben. Szoboszlai Dominik és Willi Orbán (RB Leipzig) viszont győzelmet ünnepelhetett Dárdai Márton és a Hertha kárára.

2023. 04. 08. 20:28
Bundesliga - Hertha BSC vs RB Leipzig
epa10565181 Leipzig’s Dominik Szoboszlai (2-L) and Leipzig’s Mohamed Simakan (R) celebrate after scoring the 0-1 goal during the German Bundesliga soccer match between Hertha BSC and RB Leipzig in Berlin, Germany, 08 April 2023. EPA/CLEMENS BILAN (ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.) Fotó: EPA/CLEMENS BILAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaszi folytatásnak még úgy vágtak neki a Bundesligában szereplő magyar válogatott labdarúgók, hogy valamennyiüknek esélyük volt akár a bajnoki címre is. A 27. forduló azonban könnyen ezeknek az esélyeknek a végét jelentheti: az Union Berlin, továbbra is nélkül, a Borussia Dortmund ellen kapott ki 2-1-re, a Bayern München ellen Sallai Roland járt közel a gólhoz, de a Freiburg is kikapott. Utóbbit megelőzte a tabellán az RB Leipzig, amelyben Szoboszlai Dominik és Willi Orbán a Hertha elleni siker alkalmával is kezdett, míg a berlinieknél a német utánpótlás-válogatott Dárdai Márton volt a kezdőcsapat tagja.

Bundesliga - Hertha BSC vs RB Leipzig
Dárdai Márton
Dárdai itt Olmo ellen küzd (Fotó: EPA/Clemens Bilan)

Sőt, Szoboszlai és Dárdai pozíciójukból fakadóan rendszeresen szembetalálkoztak a pályán. A Hertha védője egy alkalommal látványosan elterült, amikor Szoboszlai megindult mellette, s Dárdai mutatványa sikeres volt, hiszen a magyar válogatott csapatkapitánya sárga lapot kapott az esetnél.

Az első félidő hajrájában viszont, feszült várakozás után a lipcseiek örülhettek a játékvezető ítéletének. Szoboszlai szöglete után a berlini kapus hibázott, s bár a VAR-szobában sokáig vizsgálódtak, végül megadták Haidara gólját.

A második félidőben Szoboszlai a gólpassz után a gólhoz is közel került, Christensen védte a lövését. A lipcseiek azonban így is nyertek, s az 1-0-s sikerrel feljöttek a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyre, a Hertha vereségével maradt az osztályozós, 16. helyen, de a forduló végére akár még rosszabb pozícióba csúszhat.

csereként szállt be a Freiburgba, és előtte adódott a csapat legnagyobb helyzete a Bayern München ellen, de Sommer bravúrral védte a magyar támadó lövését. A rangadót De Ligt bombája döntötte el a bajorok javára.

A Dortmund ott maradt a Bayern nyomában, miután 2-1-re nyert a harmadik helyezett Union Berlin ellen, amely továbbra sem számolhat a sérült Schäfer Andrással.

Bundesliga, 27. forduló

Hertha–RB Leipzig 0-1
Freiburg–Bayern München 0-1
Dortmund–Union Berlin 2-1
Augsburg–Köln 1-3
Leverkusen–Frankfurt 3-1
Mainz–Werder Bremen 2-2

Vasárnap játsszák
Mönchengladbach–Wolfsburg 15.30 (tv: Arena 4)
Bochum–Stuttgart 17.30 (tv: Arena 4)
Hoffenheim–Schalke 19.30 (tv: Arena 4)

Az állás
1. Bayern 58 pont
2. Dortmund 56
3. Union 51
4. Leipzig 48
5. Freiburg 47
6. Leverkusen 43
7. Frankfurt 41
8. Mainz 41
9. Wolfsburg 39
10. Mönchengladbach 32
11. Bremen 32
12. Köln 31
13. Augsburg 29
14. Bochum 26
15. Hoffenheim 25
16. Hertha 22
17. Schalke 21
18. Stuttgart 20

Borítókép: Szoboszlai a gólpassza után ünnepel a társakkal (Fotó: EPA/Clemens Bilan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.