Kórházba került a vb-n Maradonát is fogó magyar futballista

Dráma a Sallai-családban: mentő vitte kórházba a két világbajnokságot is megjárt, 55-szörös válogatott magyar labdarúgót, Sallai Sándort. Ömlött a vér az orrából és kétszáz felett volt a vérnyomása, orvosai szerint a halál kapujában állt. A Ripostnak elmesélte, hogy a Bundesligában futballozó unokaöccse, Sallai Roland is azonnal telefonált neki. Már mindenkit megnyugtathat.

Magyar Nemzet
2023. 04. 18. 18:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerencsére most már jól van Sallai Sándor, akit nemrég mentő vitt kórházba. A Ripost írta meg az 1982-es és 1986-os világbajnokságot is megjárt egykori válogatott védő rémisztő történetét, miszerint a múlt héten vezetés közben nyomást érzett a fejében, úgy érezte, tele van az orra, ezért kifújta, mire ömleni kezdett a vére.

– Nemhogy csillapodott volna a vérzés, hanem egyre intenzívebb lett – mesélte Sallai Sándor. – Gondoltam, ennek fele sem tréfa és hívtam a lányomat, aki szerencsére rögvest a mentőket tárcsázta. Hamar jöttek, azonnal megmérték a vérnyomásomat, ami kétszáz felett volt Azt mondta az orvos, a halál kapujában voltam.

A kórházban levitték a vérnyomását, stabilizálták az állapotát, majd saját felelősségére távozott, ugyanis szerette volna látni korábbi csapata, a Honvéd Ferencváros elleni mérkőzését. Kispesti érzelmű emberként abban nem volt sok köszönet, a Fradi a kiesés elől menekülő Honvéd elleni sima, 3-0-s győzelemmel zárta le a rossz szériáját.

– Igyekszem nyugodt maradni, meggyőzni magam arról, ha izgulok, az senkinek nem tesz jót. Attól még bőven kieshet a csapat, erre igazából még gondolni sem merek – fogalmazott Sallai a saját egészsége és a Honvéd sorsa kapcsolatáról.

Ha egykori csapata játékában nem is lelhette örömét, az jól esett neki, hogy a kispesti szurkolók egy „Veled vagyunk, Sallai Sanyi!” feliratú molinót emeltek a magasba a Fradi elleni mérkőzés alatt, így kívántak neki jobbulást. Természetesen a Bundesligban futballozó unokaöccse, is azonnal telefonált neki, ahogy megtudta, baj van. Ő a pályán is tett azért a hétvégén, hogy jobb kedvre derítse nagybátyját, hiszen a Freiburg Werder Bremen elleni meccsén gólt és gólpasszt is jegyzett.

Sallai Sándor két évvel ezelőtt a lapunknak adott nagyinterjúban Roland mellett arról is mesélt, milyen volt Diego Maradona ellen futballozni védőként az 1982-es vb-n: 

– Ő más kategória volt. A meccs előtt Mészöly Kálmán elmondta, szívjam el előle a levegőt is, tépjem le róla a gatyát, de beszéljek Garaba Imrével, ő már harcolt ellene. Imre azt mondta, hagyjam őt békén, megrúgni sem tudta Maradonát, nemhogy lefogni. Mészöly segítője, Mezey György ellenben azzal küldött ki, hogy nem kell fognom, csak zavarjam meg, mögöttem majd tolódnak a többiek, és elviszik előle a labdát. Az első ilyen esetnél láttam, hogy a közelben nincsen egyetlen társam sem…

Mi lett az eredmény? Maradona két gólt szerzett, Argentína 4-1-re nyert.

Borítókép: Sallai Sándor szerencsére már jól van (Fotó: Ripost/Bánkúti Sándor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.