A Milan olyan lépésre készül, amit az Internél nem néznének jó szemmel

Néhány hónapja még szinte kilátástalannak tűnt Romelu Lukaku sorsa, de az Inter lejáró szerződésű kölcsönjátékosának már több kérője is akad.

Magyar Nemzet
2023. 06. 22. 15:28
Romelu Lukaku Inter
Appiano Gentile, 2023. június 5. Romelu Lukaku, az Internazionale játékosa a csapat edzésén az észak-olaszországi Appiano Gentilében mûködõ Suning edzõközpontban 2023. június 5-én, öt nappal a labdarúgó Bajnokok Ligájának isztambuli döntõjében játszott Manchester City-Internazionale mérkõzés elõtt. MTI/AP/Antonio Calanni Fotó: Antonio Calanni
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig több mint két hónapja még arról számoltunk be, hogy a valaha volt egyik legdrágább csatárának, Romelu Lukakunak a nyáron feltehetően új csapatot kell találnia, mert a játékjogát birtokló Chelsea és az angoloktól az elmúlt idényre őt kölcsönvevő Inter sem tart igényt a futballista szolgálataira. Az okokat nem kell sokáig keresni: Lukaku Londonban nem tudott bizonyítani, holott kétszer is lehetőséget kapott rá, és a második milánói időszaka alatt is leginkább csak árnyéka volt önmagának.

Romelu Lukaku Inter
Lukaku feltehetően nem a BL-döntőben kihagyott ziccerével győzte meg az Inter vezetőit, hogy érdemes őt megtartani Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Cikkünk megjelenése után néhány nappal azonban Lukaku megtalálta a góllövőcipőjét, az utolsó hét bajnoki fellépésén hétszer volt eredményes, valamint négy gólpasszal is hozzájárult az Inter sikereihez. Emiatt már az olaszok is más szemmel néznek a belga óriásra, de a kék-feketék nem engedhetik meg maguknak, hogy kifizessék Lukakuért a Chelsea által elvárt negyvenmillió eurót, ezért mindenáron újabb kölcsönszerződést szeretnének kicsikarni az angoloktól (akik valószínűleg inkább a játékos eladását preferálnák, hiszen már így is súlyos milliókat veszítettek a 2021 nyarán 113 millió euróért megvett labdarúgón).

Igen ám, csakhogy a La Gazzetta dello Sport értesülései szerint időközben más kérője is lett Lukakunak, méghozzá az utolsó klub, amelynek mezében az Internazionale szurkolói látni kívánják a 30 éves támadót. Ez az együttes ugyanis nem más, mint az AC Milan. A városi riválisnak ráadásul lesz is költőpénze, mert mint beszámoltunk róla, hetvenmillió euróért hamarosan eladhatja a középpályását, Sandro Tonalit a Newcastle-nek. A befolyt összegből pedig a klubja, a Sassuolo által 35-40 millió euróra taksált játékos, Davide Frattesi mellett Lukakut is megszerezhetné.

A Sky Sport Italia úgy tudja, a Milan Ruben Loftus-Cheek és Christian Pulisic iránt is érdeklődik. Egyikük klubváltása sem jelentene nagy meglepetést, hiszen a Chelsea éppen kiárusítást tart, és a duó egyik tagja sem számít alapembernek Londonban.

Borítókép: Romelu Lukakut mindkét milánói sztárklub szeretné a soraiban tudni a következő idényben (Fotó: MTI/AP/Antonio Calanni)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.