Meglepetés, kiesett a női címvédő Wimbledonban

A női verseny címvédője, a kazah Jelena Ribakina nem jutott be a wimbledoni teniszbajnokság elődöntőjébe, miután három játszmában kikapott a tunéziai Unsz Dzsabírtól. A második helyen kiemelt fehérorosz Arina Szabalenka is biztosította a helyét a legjobb négy között, miután két játszmában legyőzte az amerikai Madison Keyst.

Magyar Nemzet
2023. 07. 12. 17:27
null
TENNIS-GBR-WIMBLEDON Fotó: SEBASTIEN BOZON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabalenka alig negyven perc alatt nyerte az első felvonást, majd Keys feljavult, 3:2-nél brékelt, ám a fehérorosz rivális visszavette az adogatójátékát, és innen már nem volt visszaút a tengerentúli játékosnak. A női verseny címvédője, a kazah Jelena Ribakina nem jutott be a wimbledoni teniszbajnokság elődöntőjébe, miután szerdán három játszmában kikapott a tunéziai Unsz Dzsabírtól.

Tennis: Madison Keys VS Aryna Sabalenka
Szabalenka magabiztosan menetel    Fotó: TETSU JOKO

A két játékos tavaly a fináléban csapott össze a wimbledoni füves pályás tornán, és akkor Ribakina három szettben diadalmaskodott. Ezúttal a harmadik helyen kiemelt kazah teniszező 3:1-re ellépett, azonban riválisa visszabrékelt, és 6:5-nél már ő került lépéselőnybe. Végül a jól hajrázó kazah rövidítésben, 45 perc alatt hozta a nyitó felvonást. 

Tennis: Ons Jabeur VS Elena Rybakina
Ribakina kiesett a negyeddöntőben    Fotó: TETSU JOKO

A folytatásban fej fej mellett haladt a két fél, majd az észak-afrikai játékos fogadóként a legjobbkor összpontosított jól, és egyenlített. A zárójátszmában már egyértelműen Dzsabír irányított, közel két óra alatt lezárta a negyeddöntőt, és készülhet a másodikként rangsorolt fehérorosz Arina Szabalenkával szembeni elődöntőre. A másik ágon az ukrán Jelina Szvitolina csatázik a cseh Marketa Vondrousovával.

Wimbledoni teniszbajnokság, női egyes negyeddöntő: Dzsabír (tunéziai, 6.)–Ribakina (kazah, 3.) 6:7 (5-7), 6:4, 6:1, Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Madison Keys (amerikai, 25.) 6:2, 6:4.

Borítókép: Dzsabír visszavágott a tavalyi döntőben elszenvedett vereségért (Fotó: AFP) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.