Szalai Attila érzelmes búcsú után írhat alá a német Hoffenheimnek

Napokon belül újabb magyar válogatott futballista is topligában folytathatja a pályafutását. Szalai Attila érzelmes videóban búcsúzott el a török Fenerbahce szurkolóitól, a helyi sajtó pedig úgy tudja, Hoffenheimbe utazott, ahol a szükséges orvosi vizsgálatok után aláírhatja új szerződését, a vételára pedig csúcsösszeg lehet a német klub történetében.

Magyar Nemzet
2023. 07. 22. 14:30
Fenerbahce v Crvena Zvezda - Friendlies
ST PETERSBURG, RUSSIA - JULY 12: Szalai (R) of Fenerbahce in action during the Pari Premier Cup pre-season training match between Fenerbahce and Crvena Zvezda in St. Petersburg, Russia on July 12, 2023. Sefa Karacan / Anadolu Agency (Photo by SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: AFP/Anadolu Agency
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ügyének a végére is pont kerülhet, ráadásul napokon belül. Azért az is szó, mert két magyar válogatott futballista már révbe ért ezen a nyáron Szalai Attila előtt: a Liverpool játékosa lett elhagyva az RB Leipziget, pedig szintén a Premier League-ben kötött ki, miután komolyan érdeklődött iránta a portugál Benfica és az olasz Lazio is, a Bournemouth-hoz írt alá négy évre. És, ha minden jól megy, egy harmadik magyar is topligában folytathatja a pályafutását: Szalai Attila már nagyon közel áll a Bundesligához a hírek szerint.

Fenerbahce v Crvena Zvezda - Friendlies
Fotó: AFP/Anadolu Agency

A Fenerbahce 25 éves védőjét már a török és a német sajtó is összeboronálta a német élvonal egyik legjobb csapatával, a Bajnokok Ligája főtábláján szereplő Union Berlinnel, ám ez a transzfer mégsem jött össze. Az ok nem ismert, de a német vonal élve maradt, állítólag a Freiburg és a Hoffenheim is szemet vetetett a 35-szörös válogatott magyar futballistára. Az elmúlt napokban minden jel arra mutatott, hogy az utóbbi lesz Szalai Attila következő klubja. Először a Fenerbahce adott ki hivatalos közleményt: „A csapatunk játékosa, Szalai Attila az új idényre készülve engedélyt kapott, hogy egy másik klubbal egyeztessen esetleges átigazolásáról.”

 

Ez, és az a tény, hogy a Fenerbahce az utóbbi hetekben két brazil és egy francia belső védőt is szerződtetett, arról árulkodik, hogy a török klub már nem számol Szalai Attilával. A magyar és osztrák csapatoknál pallérozódó Szalai 2019-ben Mezőkövesdről igazolt az Apollon Limassolhoz, ahonnan 2021 januárjában valamivel több mint kétmillió euróért szerződtette a Fenerbache. Az isztambuli klub színeiben 117 tétmérkőzésen lépett eddig pályára, az előző idényben Török Kupát nyert – és minden bizonnyal itt megáll ez a statisztika. 

Szalai Attila ugyanis pénteken este érzelmes videóban elköszönt a Fenerbahce szurkolóitól. Ezt mondta törökül: „Kedves Fenerbahce család! Szeretnék köszönetet mondani mindenért. Szeretlek benneteket. Hamarosan találkozunk, sok sikert kívánok!”

A török sajtó szerint a magyar védő már elhagyta Isztambult, és úton van a Hoffenheimhez, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd aláírja a szerződését. Yagiz Sabuncuoglu török újságíró is úgy tudja, a Fenerbahce és a Hoffenheim már megegyezett egymással Szalai átigazolásáról, a Sports Digitale szerint a transzfer összege 15 millió euró lehet minden bónusszal együtt. Amennyiben a klubváltás ténye és az összeg is igaz, akkor Szalai Attila lesz a Hoffenheim rekordigazolása, ugyanis a német klub eddig Didier Samassékouért fizette a legtöbbet, aki 2019-ben 14 millióért érkezett hozzá a Salzburgtól.

Borítókép: Szalai Attila többé már aligha játszik a Fenerbahce mezében (Fotó: AFP/Anadolu Agency)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.