Kész átverés! Szalai Attila a Kicker szerint nem igazol az Union Berlinbe

Nemrég a török sajtóban és arra hivatkozva itthon is kész tényként kezelték, hogy Szalai Attila elhagyja a Fenerbahce csapatát, s 14 millió euróért az Union Berlin játékosa lehet. Hiába vártuk azonban az erről szóló bejelentést, ami csak nem akart megszületni, most pedig a német Kicker arról írt, hogy a Bajnokok Ligája-induló német klub mégsem szerződteti Szalait.

Magyar Nemzet
2023. 07. 17. 17:02
Ahead of Fenerbahce v SK Slavia Prague UEFA Europa Conference League match
ISTANBUL, TURKIYE - FEBRUARY 16: Min-jae Kim (L) and Attila Szalai (R) of Fenerbahce attend a training session ahead of UEFA Europa Conference League first play-off round match between Fenerbahce and SK Slavia Prague at the Ulker Stadium in Istanbul, Turkiye on February 16, 2022. Emrah Yorulmaz / Anadolu Agency (Photo by Emrah Yorulmaz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig több mint egy hete járta be a sajtót az a hír, miszerint megvételéről megegyezett a Fenerbahce és az Union Berlin, a magyar válogatott védője a nyáron a Bundesligába szerződik 14 millió euróért. Furcsa volt, hogy Szalai ezután pályára lépett a Fenerbahce színeiben felkészülési mérkőzésen, mert egy küszöbönálló üzletet nem szokás egy esetleges sérüléssel veszélyeztetni, ez egyik érintettnek sem érdeke.

Úgy tűnik, nem voltak alaptalanok az aggodalmak, a német Kicker megbízhatónak tűnő értesülése szerint ugyanis az Union Berlin mégsem szerződteti Szalait. Erre utalt már az is, hogy miután a német együttes Zalaegerszegen játszott felkészülési meccset (és veszített 3-2-re), a csapat vezetőedzője, Urs Fischer kijelentette, hogy nem ismeri Szalait. Az pedig elég meglepő lenne, ha a vezetőedző tudta nélkül erősítenék meg az együttest.

Mindenesetre az Union sérült magyar középpályása, is úgy nyilatkozott, hogy nem tud válogatottbeli társa érkezéséről. Pedig Törökországban az elmúlt napokban is tartotta magát a hír az átigazolásról, egyes források azt is tudni vélték, hogy Szalai 2027-ig ír alá Berlinben.

Hogy valóban volt tárgyalás az Union és a Fenerbahce között Szalai ügyében, az persze nem zárható ki, de a jelek szerint, ha volt is, nem tudtak megállapodni a felek. A hírek szerint azonban korántsem biztos, hogy Szalai marad Isztambulban, állítólag a Hoffenheim és a Freiburg is érdeklődik iránta.

Közben az ember akaratlanul is arra gondol, hogy az elmúlt két évben Szalait hány csapattal hozták már szóba. Akarta a Chelsea, a Napoli, a Liverpool és a Newcastle United is, tényleg csak a teljesség igénye nélkül. A 25 éves, 35-szörös válogatott védő azonban még mindig a Fenerbahce játékosa, amelyhez 2025-ig köti a jelenlegi szerződése.

Borítókép: Szalai Attila még mindig a Fenerbahce mezében (Fotó: Anadolu Agency via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.