Magyar bravúr, nézőcsúcs és tökéletesség Budapesten

Dave Chisnall győzelmével ért véget a budapesti MVM Dome-ban megrendezett III. Hungarian Darts Trophy. A PDC European Tour magyar állomása nézőcsúcsot és sporttörténelmi magyar győzelmet hozott. A fináléban pedit tökéletes, azaz kilencnyilas leget is láthatott a közönség, ám Luke Humphries ennek ellenére sem nyert. Táblához léptek a magyar fővárosban a legnagyobb sztárok is, ám a mezőny világbajnokai – Michael van Gerwen, Gerwyn Price, Michael Smith, Peter Wright, Rob Cross – ezúttal nem jutottak döntőbe.

2023. 09. 25. 7:36
Dave Chisnall Hungarian Darts Trophy
Fotó: PDC Hungarian Fan Club/Vörös Nándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mögöttünk hagyott hét végén a III. Hungarian Darts Trophy zajlott a budapesti MVM Dome-ban. A magyar fővárosban szokás szerint bombaerős mezőny gyűlt össze, ezúttal azonban az öt világbajnok közül senki nem jutott be a döntőbe. A fináléban tökéletes, azaz kilencnyilas leggel is megörvendeztette a magyar nézőket, mégsem ő, hanem Dave Chisnall nyerte a versenyt. Történelmi hazai siker is született: Major Nándor lett az első magyar játékos, aki valamelyik PDC European Tour-verseny főtábláján meccset nyert.

Luke Humphries a magyar fővárosban Hungarian Darts Trophy
Fotó: Vörös Nándor

Major sikere még az első, pénteki játéknapon született, a német Ricardo Pietreczko ellen érte el a bravúrt. Nem sokon múlott, hogy Major csak a második magyar győztes legyen ezen a szinten, a legmagasabban jegyzett játékosunk, Kovács Patrik azonban öt meccsnyilat is kihagyott, így végül az osztrák Rowby-John Rodriguez jutott tovább.

Majornak a második fordulóban, az ausztrál Damon Heta ellen már nem volt esélye, ám a rivális a 6-0-s siker ellenére is kivívta a közönség szimpátiáját azzal, hogy Major Nándort tapsoltatta meg a meccs végén.

Két éve, az első Hungarian Darts Trophy-n sokkal kétségesebb volt a walesi botrányhős, Gerwyn Price viszonya a magyar drukkerekkel, ám akkor végül megnyerte a tornát. Idén is ő jutott legtovább a mezőny öt világbajnoka közül, ám az elődöntőben Luke Humphries legyőzte. a negyeddöntőig, Peter Wright és az uralkodó világbajnok Michael Smith a nyolcaddöntőig jutott Budapesten, Rob Cross már az első meccsén elvérzett.

Kilencnyilas a magyar fővárosban 

A döntőben két angol játékos, Dave Chisnall és Luke Humphries csapott össze. Parádés színvonalat hozott a döntő, mindketten 100-as átlag fölé jutottak. Humphries mindent bevetett: volt 170-es kiszállója, majd tökéletes, azaz kilencnyilas leggel is megörvendeztette a budapesti közönséget.

Ez is kevés volt azonban, Humphries hiába került egy legre a győzelemtől a kilencnyilassal, Chisnall fordított, és a 8-7-es fináléval 2023-ban már harmadik versenyét nyerte a European Touron.

Chisnall rutinos versenyző, aki rendre megvillan a nagy versenyeken is, ám a legmagasabb szintnek számító premier eseményeken eddig mind a hat döntőjét elveszítette. Budapesti győzelme után megígérte, hogy egy szép napon a major-siker is meglesz.

– Több szempontból is emlékezetes volt az idei Hungarian Darts Trophy. Ezt a véleményt a sportág legnagyobb szövetségének, a PDC-nek a képviselői is osztották. Fantasztikus döntővel ért véget a háromnapos verseny. Kiderült, hogy a magyarok szeretik és értik a dartsot. A Hungarian Darts Trophy nézőcsúccsal zárt, hiszen végül összesen 19 ezren váltottak jegyet az MVM Dome-ba – összegezte az eseményt szervező Darts Event Kft. ügyvezetője, Takács Péter.

Borítókép: Dave Chisnall a trófeával (Fotó: Vörös Nándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.