A sikerkapitány Marco Rossi magyar állampolgár lesz

A Nemzeti Sport értesülése szerint Marco Rossi, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kedden állampolgársági esküt tesz.

2023. 10. 03. 14:22
Marco Rossi szövetségi kapitány
Budapest, 2023. szeptember 9. Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján a telki edzõközpontban 2023. szeptember 9-én. A magyar válogatott Csehország csapata ellen felkészülési mérkõzést játszik Budapesten szeptember 10-én. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Sport arról számolt be , hogy állampolgársági esküt tesz kedd délután, és a jeles eseményen Novák Katalin köztársasági elnök is jelen lesz.

– Szeretem az embereket, és azt, ahogy kifejezik a tiszteletüket. Otthon érzem itt magam, életem végéig hálás leszek Magyarországnak. Itt lehetőséget kaptam, hogy edző lehessek, hogy megmentsem a méltóságomat egy olyan időszakban, amikor mélyen depressziós voltam. Biztos vagyok benne, hogy sosem szakad meg a kapcsolatom Magyarországgal – fogalmazott a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a lapnak adott korábbi interjújában.

Marco Rossi 2012 óta dolgozik magyar kluboknál, két alkalommal a Budapest Honvéd vezetőedzője volt, majd a felvidéki DAC-ot irányította. 2018-ban nevezték ki a válogatott szövetségi kapitányának, amivel egyúttal egy sikerkorszak is kezdődött: Rossi vezetésével a magyar csapat kijutott a 2021-es Európa-bajnokságra, és kevésen múlott, hogy a halálcsoportot túlélve a kiesési szakaszba kerüljön. Most pedig jó úton halad a válogatott, hogy a következő kontinensviadalon is ott legyen, selejtezőcsoportjában az élen áll.

Borítókép: Marco Rossi (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.