Hornyák Zsolt: A románok vitték el a Puskás Akadémia erejét a Fradi ellen

Ahogy az döntetlen után általános, egyik edző sem volt elégedett, és különösebben csalódott sem az 1-1-re végződött Puskás Akadémia–Ferencváros rangadó után. Hornyák Zsolt megdicsérte csapatát, amiért hátrányból egyenlített, Dejan Sztankovics gratulált mindkét csapatnak, de úgy érzi, a Fradi elvesztett két pontot, s nem is palástolta, nehezen éli meg, hogy a Ferencváros a legutóbbi három mérkőzésen csupán egy pontot szerzett.

2023. 11. 26. 20:30
Lamin Colley (Puskás Akadémia)
Labdarúgó NBI - Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hornyák Zsolt szerint az első félidőben a Puskás Akadémia támadójátéka túlzottan azon múlt, hogy Colley képes-e megtartani és megjátszani az előrerúgott labdákat, ezen sikerült változtatni a második félidőben. A felvidéki születésű tréner kicsit csalódott amiatt, hogy a hajrában a Puskás Akadémia nem élt a lehetőségeivel, de a döntetlent igazságosnak tartja. Hornyák Zsolt kitért arra, a középpályán nem volt elég aktív a csapata, Marius Corbut személy szerint is megemlítette, s meg is indokolta, a 21 éves futballista miért nem volt elég friss.

Marius Corbu, Puskás Akadémia, Ferencváros, Hornyák Zsolt, Dejan Sztankovics, román válogatott, U21
Magyar vagy román válogatott? Marius Corbu sorsa továbbra is nyitott (Fotó: Puskás Akadémia/Forika Attila)

– Marius Corbu az U21-es román válogatottal volt, tőle nagyobb nyomást és játékot várok – jegyezte meg Hornyák az 1-1-re végződött rangadó után, hozzátéve, Corbu így is futott 12-13 kilométert.

Corbut ismét elővették a románok

Persze Felcsúton fontos Corbu szerepe, de a magyar labdarúgás egésze szempontjából még érdekesebb, hogy a románok ismét elővették a csángó játékost. Korábban már behívták a felnőttválogatott keretébe is, a részben hazai rendezésű júniusi U21-es Európa-bajnokságon viszont nem számítottak rá, amit Corbu csalódásként élt meg. Ebből arra következtethettünk, a románok packáznak Corbuval. A szeptember indult U21-es Eb-selejtezőre a román csapat edzője, Daniel Pancu aztán ismét meghívta a Puskás Akadémia játékát. Corbu az azóta játszott mind az öt találkozón szerepelt a román U21-es csapatban, így a novemberi két találkozón is Svájc és Albánia ellen.

Felnőttszinten ettől persze még szerepelhet a magyar válogatottban. Az eddigi három után már csupán további két évet kell megszakítás nélkül lehúznia az NB I-ben, anélkül persze, hogy pályára lépne a román válogatottban.

 

Sztankovics: Elvesztettünk két pontot

– Először is szeretnék gratulálni a hazai csapatnak és a játékosaimnak is, jól játszottak. Az első félidőben kontrolláltuk a mérkőzést, gólt is szereztünk, de a meccs végén is ugyanilyen koncentráltsággal kellene játszanunk. Ezenkívül, ha lehetőségünk van rá, be kell biztosítanunk a győzelmet – értékelte a mérkőzést Dejan Sztankovics, majd kibökte, amit érez: – Két pontot vesztettünk.

Sztankovics később megrázónak nevezte, hogy a Fradi a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén csupán egy pontot szerzett. Az elmaradt győzelmet nem akarta arra fogni, hogy a csapata csütörtökön Konferencialiga-mérkőzést játszik a szerb Csukaricski vendégeként. Mint mondta, ha a csapat olyan fontos meccset játszik, mint a Puskás Akadémia ellen, akkor csakis arra összpontosíthat.

 

A Fradi megfigyelői ott voltak a Csukaricski meccsén

Ugyanakkor azt is elárulta, a stábjából vannak olyanok, akik a hét végén már a Csukaricskivel foglalkoztak. A Csukaricski is vasárnap játszott, 2-0-ra nyert a Radnicski Nis vendégeként, de így is csak a hetedik a szerb bajnokságban. A meccsen tehát ott voltak a Fradi megfigyelői.

A Fradi csütörtökön nagy lépést tehet a továbbjutás érdekében.

Borítókép: Lamin Colley ünnepli a gólját (Fotó: MTI/MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.