Max Verstappen neve mindenhol kísérti Lewis Hamiltont + videó

Az NFL alapszakaszának 11. fordulójában a Denver Broncos drámai fordítást mutatott be, és 21-20-ra nyert a Minnesota Vikings ellen. A Denver Broncos résztulajdonosa, Lewis Hamilton is örülhet a csapat feltámadásának, a botrányos kezdés után most már a rájátszásért harcol a Russell Wilson irányította csapat. Wilson meglepőt húzott a meccsen, egyszer csak Max Verstappen nevét kiabálta, aki az elmúlt években rengeteg borsot tört Hamilton orra alá.

2023. 11. 20. 9:04
Max Verstappen
Las Vegas, 2023. november 19. A futamgyõztes Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje ünnepel a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Las Vegas-i Nagydíjának eredményhirdetésén 2023. november 19-én. MTI/EPA/Caroline Brehman Fotó: MTI/EPA/Caroline Brehman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

múlt héten éppen az Egyesült Államokban szerezte meg idei 18. futamgyőzelmét a Formula–1-es világbajnoki sorozatban, miközben esélytelen volt arra Las Vegasban, hogy a dobogóért harcoljon. Max Verstappen idei fölénye nem ad teret rivalizálásoknak, de a 2021-es, utolsó körben eldőlt világbajnoki cím óta ő tekinthető Hamilton nemezisének, s erre most a brit pilóta NFL-csapatának irányítója is rájátszott. Russell Wilson, a Denver Broncos irányítója az egyik játék előtt Max Verstappen nevét kiabálta.

Minnesota Vikings v Denver Broncos Russell Wilson ( Max Verstappen vagy Lewis Hamilton )
Russell Wilson előbb Max Verstappen nevét kiabálta, majd győzelemre vezette Lewis Hamilton csapatát (Fotó: Getty Images/AFP/Dustin Bradford)

Az amerikaifutball-mérkőzésekre jellemző, hogy az irányító kiáltással jelzi a centernek, hogy kéri a labdát egy-egy játék kezdetekor. A csapatok használják az úgynevezett hard countot is, amikor az irányító a védőket próbálja átverni, hogy a kiabálására túl korán induljanak, és lesre szaladjanak, ezzel yardokat ajándékozva a támadóknak.

Max Verstappen az NFL-ben

Sok irányítónak megvannak a bevett szófordulatai, de néha váratlan elemek is megjelennek. Így történt a vasárnapi esti (magyar idő szerint hétfő hajnali) rangadón, a Denver Broncos és a Minnesota Vikings meccsén is.

Russell Wilson, a Denver irányítója az egyik játék előtt Max Verstappen nevét kiabálta, aki sosem látott mértékben dominálja az idei Formula–1-es világbajnoki sorozatot.

Az eset pikantériáját nem elsősorban az adta, hogy egy nappal korábban Verstappen éppen az Egyesült Államokban, Las Vegasban nyert újabb futamot, hanem az, hogy a Denver Broncos tulajdonosi köréhez tartozik a britek pilótaklasszisa, Lewis Hamilton is, akit most már az NFL-ben is kísérthet a holland sztár neve.

Hamilton legalább amiatt boldog lehet, hogy a mérkőzés nagy részében hátrányban játszó Broncos öt mezőnygól után végül csak elért egy touchdownt is a mérkőzésen, s azzal a maga javára fordította a meccset: Wilson passzát Courtland Sutton kapta el.

A Denver Broncos annak ellenére gyengén kezdte az idényt, hogy a korábbi Super Bowl-győztes irányítója, Russell Wilson mellé megszerezte a szintén korábbi bajnok vezetőedzőt, Sean Paytont. A csapat azonban a legutóbbi négy meccsét megnyerte, s 5-5-ös mérlegével immár reális eséllyel küzdhet a rájátszásért, ahová a 2015-ös idény végén megszerzett bajnoki cím után egyszer sem jutott be.

Lewis Hamilton pedig reménykedhet abban, hogy hamarosan a versenypályákon is hasonló fordulat következik be a csapatánál.

NFL, alapszakasz, 11. forduló

Péntek
Baltimore Ravens–Cincinnati Bengals 34-20

Vasárnap
Carolina Panthers–Dallas Cowboys 10-33
Cleveland Browns–Pittsburgh Steelers 13-10
Detroit Lions–Chicago Bears 31-26
Green Bay Packers–Los Angeles Chargers 23-20
Houston Texans–Arizona Cardinals 21-16
Jacksonville Jaguars–Tennessee Titans 34-14
Miami Dolphins–Las Vegas Raiders 20-13
Washington Commanders–New York Giants 19-31
San Francisco 49ers–Tampa Bay Buccaneers 27-14
Buffalo Bills–New York Jets 32-6
Los Angeles Rams–Seattle Seahawks 17-16

Hétfő
Denver Broncos–Minnesota Vikings 21-20

Kedd
Kansas City Chiefs–Philadelphia Eagles 17-21

A rájátszáskép

AFC
1. Baltimore Ravens (8-3)
2. Kansas City Chiefs (7-3)
3. Jacksonville Jaguars (7-3)
4. Miami Dolphins (7-3)
5. Cleveland Browns (7-3)
6. Houston Texans (6-4)
7. Pittsburgh Steelers (6-4)

NFC
1. Philadelphia Eagles (9-1)
2. Detroit Lions (8-2)
3. San Francisco 49ers (7-3)
4. New Orleans Saints (5-5)
5. Dallas Cowboys (7-3)
6. Seattle Seahawks (6-4)
7. Minnesota Vikings (6-5)

(Az első négy kiemelést mindkét főcsoportban a négy divíziógyőztes kapja.)

Borítókép: Max Verstappen idén rengeteg pezsgőt ellocsolt (Fotó: MTI/EPA/Caroline Brehman)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.