Ajándék a Fulhamtől: a PL élén zárják az évet Szoboszlai Dominikék

Nagy ajándékot kapott Szoboszlai Dominik és a csapata a Fulhamtől. A londoni rangadón ugyanis 2-1-re legyőzte egy fordulatos mérkőzésen azt az Arsenalt, amely még 2023-ban megelőzhette volna azt a Liverpoolt, amely 2024 első napján a Newcastle-t fogadja. A Premier League 20. fordulójának második mérkőzésén a Tottenham 3-1-re nyert a sérült Kerkez Milost nélkülöző Bournemouth ellen.

2023. 12. 31. 17:36
null
Arsenal's Brazilian defender #06 Gabriel Magalhaes (L) and Fulham's Mexican striker #07 Raul Jimenez (R) fight for the ball during the English Premier League football match between Fulham and Arsenal at Craven Cottage in London on December 31, 2023. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP/Adrian DENNIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Arsenal a legközelebbi üldözője csapatának, a Liverpoolnak. A Premier League csütörtök óta zajló és keddig tartó 20. fordulójában az Ágyúsok a Fulham vendégei voltak, és három ponttal megelőzhették volna Jürgen Klopp együttesét, amivel a tabella élén zárhatták volna az évet. Öt perc, mindössze ennyi kellett Mikel Arteta csapatának, hogy megszerezze a vezetést: vágott be közelről egy kipattanót. Ezzel azonban koránt sem volt vége, a Fulham jól játszott, s a 29. percben egyenlített is: Willian átadására Raúl Jiménez érkezett a hosszún (1-1).

A Fulham örömében Szoboszlai Dominikék is osztoztak Fotó: AFP/Adrian Dennis 

A második félidőt mezőnyfölény tekintetében ugyan uralta az Arsenal, ám a helyzetek terén ismét a Fulham bizonyult jobbnak, a 60. percben pedig a vezetést is megszerezte. Próbálkozott az Arteta-csapat, de a hajrában is sokszor kellett a védekezésre figyelnie, így nemhogy fordítani, még egyenlíteni sem tudott. A Fulham ezzel nagy ajándékot adott a Liverpoolnak, hiszen Szoboszlai Dominikék a tabella élén maradtak, sőt a hétfői, Newcastle elleni mérkőzésük eredményétől függetlenül a következő fordulóig ott is maradnak, ha pedig nyernek hétfőn, akkor komoly lépéselőnybe kerülnek. Az Arsenal a legutóbbi három fordulóban nem tudott nyerni, egy döntetlen és két vereség a mérlege.

Szon Hung Min ezúttal is gólt szerzett a Tottenhamben  Fotó: AFP/Ben Stansall

A sérült nélkül felálló, egyébként remek formának örvendő Bournemouth ezúttal tehetetlennek bizonyult a Tottenham ellen, amelyben Pape Matar Sarr, Szon Hung Min és is betalált. A hajrában azért a vendégek is szépítettek, így alakult ki a végeredmény.  

Borítókép: A Fulham ezúttal az Arsenal fölé nőtt (Fotó: AFP/Adrian Dennis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.