Most már mindenki nagyon komolyan veszi a magyarokat

Az elődöntőbe jutás a tét a magyar és a szerb válogatott péntek délutáni rangadóján a Horvátországban zajló, férfivízilabda Európa-bajnokságon.

2024. 01. 12. 5:15
férfivízilabda-válogatott
2024 European Water Polo Championship- Hungary-Italy férfivízilabda-válogatott Fotó: Istvan Derencsenyi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eljött a rangadó napja. Azé a találkozóé, amely az elmúlt évtizedekben a legnagyobb presztízsű volt férfi vízilabdázóink életében. Mondanunk sem kell, pénteken 15 órakor a szerbek lesznek a magyar válogatott ellenfelei a horvátországi Európa-bajnokságon, és bár a döntő helyett most „csak” a legjobb nyolc között fut össze a két csapat, izgalmas csatára van kilátás.

Varga Zsolt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya
Faragó Tamás szerint a magyar válogatott sikerének a kulcsa Fotó: MVLSZ/Derencsényi István

Az elmúlt években kiegyenlített volt a két válogatott egymás elleni mérlege, 2018-tól tétmeccseken két-két magyar és szerb győzelem született, a decemberi barátságos mérkőzésen a szlávok bizonyultak jobbnak – igaz, csak ötméteresekkel nyertek.

 

A legjobb magyarok ellen készülnek a szerbek

Természetesen a magyar válogatott sem veszi félvállról a meccset, hiszen Zágrábban szépen csillogó érmet lehet szerezni, de kétségkívül a szerbeknek nagyobb a tétje az összecsapásnak, mivel – velünk ellentétben – ők még nem jutottak ki a párizsi olimpiára. És ha eddig azt hitték, hogy a tornára kiutazott fiatal csapatunk nem tartozik az éremesélyesek közé, Fekete Gergőék az olaszok elleni bravúros győzelemmel (10-5) megmutatták, hogy igenis számolni kell velük. Mint azt Varga Zsolt szövetségi kapitány megállapította: – Egy biztos, mostantól már komolyan vesznek minket.

Erről árulkodnak Dusan Mandics, a Ferencváros szerb légiósának szavai is: – Mintha a legjobb csapatukkal találkoznánk, másként nem lehet hozzáállni. Motiváltak és tehetségesek. Öttel megverték az olaszokat, valami egészen lenyűgöző teljesítménnyel – nyilvánvaló, hogy egy pillanatra sem engedhetjük le a fegyvereinket.

 

És hogy minek köszönhető a magyar csikócsapat parádéja? Az olimpiai bajnok pólóslegenda, Faragó Tamás szerint egyértelmű a válasz: 

– Ezt a bravúrt köszönjük meg Varga Zsoltnak. Nagy hozzáértéssel merít a magyar tehetségek tengeréből, higgadt pedagógiai érzékkel rakja össze együttesét, amely a párizsi olimpián is sokra hivatott 

nyilatkozta a Borsnak.

A párizsi olimpia még messze van, először az Eb-re kell koncentrálni, a szerbeket legyőzni. Ami nagy kihívás. – A szerb csapat most a legkomplettebb az utóbbi két évben, és ez látszik a játékukon – idézi a magyar szövetség honlapja Varga Zsoltot. – Azt tudom ígérni, hogy a végén a szurkolók büszkék lesznek ránk – úgy fogunk harcba szállni és háborúzni, ahogy eddig, megalkuvás nélkül, hatalmas lendülettel és akarattal. Ezzel lehet pótolni az esetleges hiányosságokat, most is erre lesz szükség, csak mindent még magasabb szinten kell csinálnunk.

Borítókép: Magyar öröm az olaszok elleni mérkőzésen (Fotó: MVLSZ/Derencsényi István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.