Egy magyarul megtanult brazil futballista mondta ki a csúf igazságot

„Harcoljatok, harcoljatok!” – kiabálták a Kisvárda szurkolói elkeseredésükben, de kétszeresen is hiába. Egyrészt a labdarúgó NB I sereghajtója megint kikapott, ezúttal hazai pályán az évet két vereséggel kezdő Puskás Akadémiától 2-0-ra. Másrészt, mint azt a magyarul nyilatkozó brazil Lucas elárulta, a csapat nyolcvan százaléka nem is érti, amit a drukkerek kiabálnak.

2024. 02. 10. 15:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre nagyobb bajban a Kisvárda, amely immáron háromból három vereséggel kezdte a tavaszi szezont. Pedig a szombat kora délutáni ellenfele, a Puskás Akadémia is pont nélkül állt még 2024-ben az egymás elleni meccs előtt, lehetett volna esély a javításra. De a meccs gyakorlatilag az első félidőben eldőlt: a Puskás már a 17. percben vezetést szerzett a válogatott Nagy Zsolt közeli fejesével, majd a Kisvárda egy szöglet után csak kapufáig jutott, a felcsútiak pedig Komáromi révén megduplázták az előnyüket a 35. percben. Ekkor zúgott fel a „harcoljatok!” rigmus a lelátón, de nem volt hatása, maradt a 0-2, a Puskás simán elvitte a három pontot Kisvárdáról.

Wellington Nem, a háromszoros brazil válogatott sem hozott eredményt a Kisvárdának. Fotó: Móricz Csaba

– A csapat nyolcvan százaléka nem is érti, amit a szurkolók kiabálnak, ez az első – nyilatkozott kendőzetlen őszinteséggel a kisvárdai Lucas a meccs után. – A második, hogy most már nyomni kell tovább. Nagyon lent vagyunk, sok mindennel próbálkoztunk, hogyan lehetne kimászni a gödörből. Nem is akarok sokkal többet mondani, most már mindent bele kell adni a klubért, a szurkolókért, saját magunkért. Ez az igazság.

A csúf igazság: sok légiós, nulla eredmény

A Kisvárda hemzseg a légiósoktól (jelenleg 18 van a keretben), az NB I-ben csak a Ferencváros alkalmaz több külföldit, de ott a bajnoki cím az alapelvárás és zsinórban a második idényben éli meg a klub a nemzetközi kupatavaszt. Kisvárdán viszont egyelőre a hangzatos téli igazolás, a brazil válogatottban háromszor pályára lépett (igaz, legutóbb 2012-ben) Wellington Nem sem váltotta meg a világot. Az 59. percben állt be, de egy-két biztató megoldáson kívül többre nem futotta tőle a Puskás ellen.

A Kisvárda húsz meccsen tizennégy vereséget szenvedett el a bajnokságban, s 14 ponttal továbbra is az utolsó helyen áll. Talán ha többen értenék, amit a szurkolók kiabálnak…

A magyar válogatott Leandro unokatestvére

A brazil Lucas egyébként tiszteletet érdemel. Nemcsak azért, mert őszintén nyilatkozott, hanem azért is, mert a Magyarországon töltött évei alatt jól megtanult magyarul. Az Atlético Paranaensében nevelkedett középpályás 17 éves korában, 2007 nyarán költözött hazánkba, amikor a Debrecen szerződtette, a Kisvárdát 2015 óta erősíti. Érdekesség, hogy ma már magyar állampolgár is, ami esetében mondhatni, családi szokás, hiszen Lucas unokatestvére Leandro, aki 16-szor szerepelt a magyar válogatottban.

NB I, 20. forduló:

Szombat:
Kisvárda Master Good–Puskás Akadémia FC 0-2 (0-2), Kisvárda, 1725 néző, jv: Vad II, gólszerzők: Nagy Zs. (17.), Komáromi (34.)
MTK Budapest–Fehérvár FC 15.00
Debreceni VSC–Ferencvárosi TC 17.30

Vasárnap:
Paksi FC–Kecskeméti TE 12.30
Diósgyőri VTK–Újpest FC 14.45
Zalaegerszegi TE FC–Mezőkövesd Zsóry FC 19.45

Borítókép: Lucas sem tudott segíteni a Kisvárdának a Puskás ellen (Forrás: Facebook/Kisvárda)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.