Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Nem ül össze párosba Kozák Danuta és az általa megvádolt edző lánya

Újabb fordulata – vagy inkább következménye – lett annak, hogy Kozák Danuta hatszoros olimpiai bajnok a közösségi oldalán megtámadta Csipes Ferenc edzőt, súlyos vádakat fogalmazott meg ellene. Bár az ügy egy bocsánatkéréssel látszólag lezárult, most kiderült, hogy Csipes Tamara, az edző lánya és Kozák Danuta nem indul együtt párosban a jövő heti szegedi válogatón.

2024. 06. 02. 16:26
210528_1034_DCS
Itt még együtt volt Csipes Tamara és Kozák Danuta. Fotó: Nemzeti Sport/ Dömotör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bekövetkezett az, amire számítani lehetett: és nem versenyez együtt kajak kettesben a jövő heti szegedi válogatóversenyen. A két, egyaránt többszörös olimpiai bajnok klasszis május elején közösen indult el a Szolnokon rendezett tájékoztatón, és nagy fölénnyel megnyerte a kettesek 500 méteres, olimpiai versenyszámát, ezúttal viszont biztosan nem győznek együtt, mivel Csipes Gazsó Alida Dórával nevezett a szegedi megméretésre, míg Kozák csak egyesben szerepel a rajtlistán.

210528_1001_DCS
Kozák Danuta csak egyesben áll rajthoz Szegeden  Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Mindez a kajak-kenu szövetség honlapján látható hivatalos rajtlistából derül ki. A válogató menetrendjében egy női négyes döntő is szerepel, ott azonban most még csak egy egység van feltüntetve. Kozák és Csipes a négyes tagjaként 2016-ban és 2021-ben is olimpiai bajnok lett. Ugyanakkor az MTI információja szerint a felállás még változhat, ez még nem a végleges rajtlista, azaz elképzelhető, hogy Kozák és Csipes mégis egy hajóban száll majd vízre.
Kozák és Csipes szétválása azért nem hatna meglepetésként, mert előbbi több mint egy hete a Facebook-oldalán súlyos vádakat fogalmazott meg a válogatott négyes felkészítéséért felelős Csipes Ferenccel szemben, ami után a szakember ellen fegyelmi eljárást indítottak, ezzel egyidejűleg ideiglenesen felfüggesztették az edzői tevékenységét.

 

A 37 éves versenyző bejegyzésében azt írta, hogy Csipes Ferenc „erősen befolyásolt állapotban” masszázs közben, amikor ő „gyakorlatilag meztelen” volt, verbálisan molesztálta és sértegette a legkülönfélébb módokon. Kozák kiemelte, a szakember „három hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát (Csipes Tamarát) is.”

 

A szövetség felfüggesztette a szakembert, majd a Honvéd elnézést kért a bomlasztó és idegelő edző nevében. Mint írták, a jövőben igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy segítsék a női kajakválogatott nyugodt olimpiai felkészülését. Kozák elfogadta a bocsánatkérést, mint írták, az ügyet mindkét fél lezártnak tekinti, az MKKSZ pedig megszüntette a tréner tevékenységének felfüggesztését. 

 

Kozák Danuta az ügy kirobbanásakor közzétette Facebook-bejegyzésében már előrevetítette, az eset miatt nem biztos, hogy lesz helye a csapathajóban. „Két hét múlva válogató. Indulni fogok egyesben, párosban és négyesben is (az más kérdés, hogy ez után a poszt után ki fog mögém ülni vagy inkább állni). Reális vagyok 37 évesen, két év kihagyás után, két gyerekkel egyesben nem fogok nyerni. Ne is várja senki. De el tudok érni egy jó eredményt, és tudom, hogy a jelenlegi magyar mezőnyben – és talán a nemzetköziben is – én vagyok a legjobb vezérevezős” – írta akkor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.