Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A válogatott erőssége nem kertelt: „Mindegy, hogy szép vagy csúnya focival, de nyernünk kell!”

Az Európa-bajnokság A csoportjában két játéknap után pont nélkül álló, vasárnap Skócia ellen játszó magyar labdarúgó-válogatott pénteken Sallai Roland és Gazdag Dániel részvételével tartott sajtótájékoztatót Weiler im Allgäuban. A téma természetesen az eddigi szereplés és a csoportkört záró találkozó volt.

2024. 06. 21. 15:22
20240621__MI_053
Sallai Roland szerint a védekezés lehet a skótok elleni, vasárnapi meccs kulcsa. Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti tizenegy a múlt szombaton Svájctól 3-1-re, majd szerdán Németországtól 2-0-ra kapott ki a kontinenstornán, ám még így is reménykedhet abban, hogy a legjobb csoportharmadikok között továbbjut.

Szoboszlai Dominik magyar válogatott Svájc német Wirtz Musiala foci Eb 2024
A vezette nemzeti tizenegy két vereség után javítana az Európa-bajnokságon Fotó: Mirkó István

 

„A matek azután lehet releváns, ha megvertük őket”

– Ha nem látnánk esélyt, már nem lennénk itt az Európa-bajnokságon. Szeretnénk a skótok ellen a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. A matek azután lehet releváns, ha megvertük őket. Addig felesleges számolni – jelentette ki akit az Origó idézett. A Freiburg támadója, kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy győzelmi kényszerben nyíltabban fog-e játszani a magyar csapat. – A németek elleni meccsen sokkal kompaktabbak voltunk és kontrákból mentünk el. Megvoltak a helyzeteink, szerezhettünk volna gólokat. Ez a védekezés a skót meccsnek is kulcsa lehet. A Svájc elleni meccsről már nem szeretnénk beszélni, a németek elleni mérkőzés sokkal jobban nézett ki. A gyors átmenetekből való helyzetek kialakítása lehet a kulcs. A helyzeteink eddig is megvoltak, csak értékesíteni kell őket. A lényeg, hogy gólokat tudjunk lőni, ez lesz a fontos a skótok ellen is. A harmadik meccsünk egy ki-ki mérkőzés. Tök mindegy, hogy szép vagy csúnya focival, de nyernünk kell.

 

A skótok más játékstílust képviselnek

A Philadelphia Union légiósaként az Egyesült Államokban futballozó 2021-ben is válogatott kerettag volt, ám akkor sérülés miatt nem szerepelhetett az Eb-n. A debütálás ideje szerdán, a németek ellen jött el csereként.

– Jól érezem magam a csapatban, de természetesen csalódott is vagyok. Még mindig továbbjuthatunk, számolgatni viszont majd ráérünk, ha megnyertük a meccset. A skótok teljesen más játékstílust képviselnek, sokkal fizikálisabbak, mint a korábbi ellenfeleink. Ráadásul mindkét csapat győzelemre játszik majd. Fontos lesz, hogy ne kapjunk gólt, és ahogy telik az idő, majd egyre jobb rájuk kell mennünk

 – nyilatkozta Gazdag.

20240621__MI_050
Gazdag Dániel a válogatott pénteki sajtótájékoztatóján Fotó: Mirkó István

Válogatottunk június 23-án, vasárnap 21.00-tól lép pályára Skócia ellen az Eb-n.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.