Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Szivárvány a mezen, a Milan támadója remek szabadrúgással jelentkezett

A labdarúgó Európa-bajnokság pénteken kezdődik, de jövő héten elrajtol a második legrangosabb kontinenstorna, a Copa América is. A torna előtt magyar idő szerint a rendező Egyesült Államok és az egyik legnagyobb esélyes Brazília felkészülési meccse 1-1-re végződött, Rodrygo (Real Madrid) góljára Christian Pulisic (AC Milan) válaszolt. A szivárvány is megjelent, az amerikai mezszámokon.

2024. 06. 13. 7:28
Football: International friendly: United States v Brazil Brazília USA Copa América foci Eb Milan Real Madrid szivárvány
USA's forward #10 Christian Pulisic takes a free kick and scores his team's first goal during the Continental Clasico 2024 international friendly football match between USA and Brazil at the Camping World Stadium in Orlando, Florida, June 12, 2024. (Photo by Gregg Newton / AFP)
Christian Pulisic egyenlítő gólja Brazília ellen Fotó: AFP/Gregg Newton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Itthon szinte kézzel fogható az Eb-láz a pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság előtt. Nem véletlenül, hiszen a magyar válogatott is ott lesz a foci Eb-n, szombaton már mérkőzést játszik Svájc ellen. Jövő héten azonban egy másik kontinenstorna is elkezdődik, a Copa América előtt pedig már a viadal helyszínén, az Egyesült Államokban játszott egymás ellen az USA és Brazília válogatottja. a BL-győztes Real Madrid játékosa szerzett vezetést, az 1-1-es végeredményt Christian Pulisic, a Milan labdarúgója állította be szabadrúgásból. S ahogy az Eb-felvezetésben, úgy az amerikai mezen is megjelent a szivárvány.

US - FBL - FRIENDLY MATCH - USA - BRAZILRodrygo of Brazil during a friendly match against the United States at the Camping World Stadium in the city of Orlando in the United States on the night of this Wednesday, June 12th. (Photo by William Volcov / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press via AFP) Brazília foci Eb Copa América szivárvány
Rodrygo ünnepli a gólját, előtérben az amerikai mezen a szivárvány (Fotó: Brazil Photo Press via AFP/William Volcov)

A szivárvány színeiben pompázó mezszámok ötlete persze nem eredeti volt, a francia bajnokságban is többször bevetették már az LMBTQ-propaganda részeként. A megoldás ott nem aratott osztatlan sikert, idén el is hagyták, helyette egy homofóbia ellenes feliratot kellett viselniük a labdarúgóknak az utolsó fordulóban, persze ebből is lett botrány, Mohamed Camara négymeccses eltiltással kezdi majd a következő szezont, amiért elfedte a feliratot a felszerelésén.

Amerikában is hódít a szivárvány

Az Egyesült Államok válogatottja a saját rendezésű Copa América előtt vetette be a szivárvány színeit tartalmazó számmal ellátott mezt Brazília ellen.

A mérkőzésen az amerikaiaknak szükségük volt a javításra, az előző felkészülési meccsükön ugyanis kiütéses, 5-1-es vereséget szenvedtek Kolumbia ellen.

A javítás sikerült: bár Rodrygo, a Real Madrid játékosa vezetést szerzett a braziloknak, Christian Pulisic, a Milan labdarúgója még az első féldiőben, szabadrúgásból beállította az 1-1-es végeredményt.

A Copa América a foci Eb-vel párhuzamosan, június 20. és július 14. között zajlik tíz dél-amerikai és hat észak-, illetve közép-amerikai válogatott részvételével.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.