Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Már csak egy magyar van versenyben Wimbledonban

Gálfi Dalma sajnos nem tudott rácáfolni a papíformára, 6:3, 6:4-re kikapott a 11. helyen kiemelt Danielle Collinstól a női egyes második fordulójában. Babos Tímea viszont az ukrán Nadja Kicsenok oldalán sikerrel vette a páros első fordulóját, így már ő az egyetlen versenyben lévő magyar Wimbledonban, mivel párosban Marozsán Fábián is kiesett. Férfi egyesben Novak Djokovics a vártnál jobban megizzadt a világranglistán csupán 277. brit Jacob Fearnley ellen.

2024. 07. 04. 19:28
Babos Tímea
Babos Tíme rutinja érvényesült az első fordulóban Fotó: Clive Brunskill
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán 127. helyezett Gálfi Dalma a selejtezőből jutott a főtáblára, majd kedden két sima szettben verte az egyiptomi Majar Serifet, ezzel a négy magyar induló közül egyesben egyedüliként került a 64 közé. Gálfi a második fordulóban a 2022-es ausztrál nyílt bajnokságon döntős, korábbi top 10-es Collins ellen játszott, aki az év elején bejelentette, hogy egészségi okokból ez lesz az utolsó szezonja. Búcsúidényében viszont remekel, tavasszal megnyerte a miami 1000-es és a charlestoni 500-as viadalt is.

Gálfi Dalma, Wimbledon
Gálfi Dalma a selejtezőből indulva jutott a második fordulóig Wimbledonban. Fotó: Robert Prange

Gálfi eddig egyszer, a tavalyi Indian Wells-i tornán találkozott floridai riválisával, és akkor 6:4, 6:4-re győzött. Sajnos Wimbledonban ezúttal nem tudta megismételni az akkori bravúrt. A 25 éves Gálfi ugyan több ászt szervált és kevesebb kettős hibát követett el, mint az ellenfele, mégsem ez döntött, Collins másfél óra alatt, két szettben győzött.

A női párosok első fordulójában és az ukrán Nadja Kicsenok duója 1 óra 26 perc alatt, két játszmában legyőzte a Naikhta Bains, Amelia Rajecki brit kettőst, így a 32 közé jutott, ahol a harmadik helyen kiemelt Nicole Melichar-Martinez, Ellen Perez amerikai, ausztrál páros vár rá.

Párosban korábban a férfik között Marozsán Fábián a román Vlad Corneával alig egy óra alatt kapott ki a német Andreas Mies és ausztrál John Patrick Smith kettősétől. Marozsán tehát párosban sem élte túl az első fordulót. Fucsovics csak egyesben indult Wimbledonban és az olasz Berrettinitől kapott ki, akit trükközéssel vádolt meg.

Férfi egyesben kiesett az olasz Musetti és a svájci Wawrinka (utóbbit egy másik veterán, a francia Monfils győzte le, Dimitron öt szettben jutott tovább és megszenvedett Novak Djokovics is, csupán négy játszmában győzte le a világranglistán csupán 277. brit Jacob Fearnley-t.

Eredmények

Férfiak, páros, 1. forduló:
Mies, Smith (német, ausztrál)–Marozsán, Cornea (magyar, román) 6:2, 6:2

Női egyes, 2. forduló:
Collins (amerikai, 11.)–Gálfi 6:3, 6:4

Női páros, 1. forduló:
Babos, Kicsenok (magyar, ukrán)–Bains, Rajecki (brit) 6:4, 6:4

Marozsán és Fucsovics párosban is kvótás

Marozsán Fábián és párosban is indulási jogot szerzett a párizsi olimpia tenisztornájára.

A nemzetközi szövetség csütörtökön nyilvánosságra hozta a 172 (86 férfi és 86 nő) olimpiai induló névsorát, melyben az egyéni helyek mellett Marozsán és Fucsovics a pároslistán is szerepel. Június 10-én dőlt el, hogy mivel Marozsán a 42., Fucsovics pedig az 55. helyen állt az egyéni rangsorban, a helyezésük garantált részvételt jelent alanyi jogon. Mindketten újoncok lesznek az ötkarikás játékokon.

– Nagyon szerettem volna kijutni az olimpiára, jó érzés, hogy tudjuk képviselni a hazánkat – mondta Marozsán a szövetség közösségi oldalán. – Remélem, tudunk meccseket nyerni, de most nem is ez a lényeg, hanem hogy ott leszünk. Ami a számomra most lezárult füves pályás szezont illeti, öt egyéni mérkőzésemből egyet tudtam megnyerni, úgyhogy nem volt egy sikeres időszak. Továbbra sem a kedvencem, de bízom benne, hogy tudok fejlődni ezen a borításon is, most pedig jöhetnek a salakos versenyek, benne az olimpiával.

A sorsolás július 25-én lesz, az olimpiai teniszversenyek július 27-től augusztus 4-ig tartanak a Roland Garros salakpályáin. Egyéniben 64-es, párosban 32-es a tábla, vegyes párosban pedig 16-os.

Legutóbb, Tokióban ritka balszerencse kísérte a magyarokat: Fucsovics kiutazott, de az első forduló előtt vállsérülés miatt visszalépett, míg Babos Tímea a páros világranglistán elért helyezése alapján kvótát szerzett, és Jani Rékával indult volna, de csípősérülés miatt egy héttel a rajt előtt visszalépett, így Jani sem indulhatott.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.