Messit is elővették az argentinok botránya miatt + videó

Bár Lionel Messi nem tett semmi rosszat, Argentínában úgy vélekednek, a válogatott csapatkapitányaként nem maradhat csendben. Egy argentin politikus először felszólította a nyolcszoros aranylabdást, hogy kérjen elnézést, amiért csapattársai francia futballistákat, legfőképpen Kylian Mbappét gúnyolták, majd tagadta, hogy ilyesmit tett volna.

2024. 07. 18. 10:19
Lionel Messi kimaradt az éneklésből, de bocsánatkérést várnak tőle
Lionel Messi kimaradt az éneklésből, de bocsánatkérést várnak tőle Fotó: AFP/JUAN MABROMATA
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, az argentin válogatott egyes futballistái vasárnap éjszaka bajt hoztak a fejükre. Miután Kolumbiát 1-0-ra legyőzve megnyerték a Copa Américát, majd énekelve ünnepeltek. Nemcsak magukat, az újdonsült bajnokokat dicsőítették közben, hanem egy ponton a 2022-es vb-döntős ellenfelüket, a franciákat vették elő, és egy rasszista szövegű dallal csúfolták Kylian Mbappét és társait.

Kylian Mbappéra többször is utaltak az argentin dal szövegében
Kylian Mbappéra többször is utaltak az argentin dal szövegében. Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Az argentin politikus Messinek üzent – vagy mégsem?

Az eset természetesen nagy felháborodás keltett. A videót megosztó Enzo Fernández nem győzött bocsánatot kérni az éneklésért, de ezzel nem ért véget a történet. A Francia Labdarúgó-szövetség panaszt nyújtott be a FIFA-hoz, azóta pedig egy argentin rádióadásban is előkerült a téma. Julio Garro sportért felelős államtitkár telefonon jelentkezett be, és kinyilvánította véleményét, miszerint Chiqui Tapiának, az argentin szövetség elnökének, illetve a válogatott csapatkapitányának, az éneklésben egyébként nem részt vevő Lionel Messinek a nyilvánosság előtt kellene elnézést kérnie a történtekért.

Furcsamód, a politikus néhány órával később az X-oldalán tagadta, hogy ezt mondta volna Messiről, számolt be róla az Origó.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.