Klujber Katrin ma nagy elismerésben részesült az olimpián

A párizsi olimpia női kézilabdatornáját ma a norvégok nyerték meg, miután a döntőben 29-21-re verték a címvédő, házigazda franciákat. A torna álomcsapatába egy magyar játékos is bekerült, a hatodik helyen zárt válogatottunkból a jobbátlövő Klujber Katrin.

2024. 08. 10. 20:27
KLUJBER Katrin; NZE MINKO, Estelle
Párizs, 2024. július 25. Klujber Katrin (b) és a francia Estelle Nze Minko a 2024-es párizsi nyári olimpia nõi kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország - Franciaország mérkõzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 25-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség mai beszámolója szerint egyedül Klujber Katrin, a Ferencváros jobbátlövője került be az álomcsapatba olyan válogatottból, amely nem jutott elődöntőbe az ötkarikás játékokon. A legjobb kapus Klujber új klubtársa, az FTC-hez csatlakozó francia Laura Glauser lett. A legjobb irányító a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC-tól távozott, pályafutását olimpiai aranyéremmel lezáró Stine Oftedal lett, aki először került be ötkarikás álomcsapatba. A győri Kari Brattset Dale lett a legjobb beálló. S a győriek balátlövője, a most ezüstérmes, de Tokióból olimpiai arannyal is rendelkező Estelle Nze Minko is bekerült a torna válogatottjába.

Klujber Katrin
Klujber Katrin (Fotó:  MTI/ Illyés Tibor)

A legértékesebb játékosnak a norvégok 44 éves kapusát, Katrine Lundét választották, aki tagja volt a pekingi és a tokiói álomcsapatnak, de az olimpiai MVP-címet most először szerezte meg. Az azért fura, hogy most legértékesebb játékosként az álomcsapatba nem került be…

 

Klujber, Oftedal, Nze Minko és a többiek

Az olimpia női kézilabdatornájának álomcsapata:
kapus: Laura Glauser (francia)
jobbszélső: Alicia Toublanc (francia)
jobbátlövő: Klujber Katrin
irányító: Stine Bredal Oftedal (norvég)
balátlövő: Estelle Nze Minko (francia)
balszélső: Emma Friis (dán)
beálló: Kari Brattset Dale (norvég)

a legértékesebb játékos (MVP): Katrine Lunde (norvég)
gólkirály: Nathalie Hagman (svéd, 41 gól)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.