időjárás 22°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Eurókór

Pilhál György
2022.05.16. 05:59
Eurókór

Miközben már a kisegítő iskolások is betéve tudják, hogy az euró bevezetése nem egyenlő a pénzügyi mennybemenetellel, Dobrev Klára csak fújja a magáét. „Bátor kormány, bátor parlamenti többség – írja a minap. – Akiknek kiemelkedően fontos az emberek fizetésének és megtakarításainak a megvédése, úgy döntöttek, ahogy a nemzet érdeke megkövetelte. Sajnos nem Magyarországról beszélek. Horvátországban jövő év január 1-jétől euróval kell fizetni. Mi pedig irigykedve nézzük, ahogy egyik szomszédunk a másik után állva hagy bennünket.”

Kóros becsípődés lehet Klárikánál ez a beteges eurózás. Szegény pár éve is ezzel a tünettel állt ki a nyilvánosság elé. „Nem kérdés, hogy az euró nyújtja a stabilitást, a védelmet, a biztonságot. Magyarország 2004-ben lépett be az Európai Unióba. Ugyanekkor ígéretet tett az euró bevezetésére, ám az ígéret teljesítésére nem került sor.” (Ez azért érdekes, mert az első Orbán-kabinet úgy adta át 2002-ben a kormányzást, hogy három éven belül bevezethető az euró. Klárika megkérdezhetné az urát: aztán miért nem vezetted be, Feri? Tartok tőle, azért, mert közben sikerült csődközelire gatyásítania a gazdaságot. Ő maga mondta: „Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.”)

„Lépni fog”

El lehet képzelni, mekkora a rémület az Országgyűlés elnöki hivatalában.

Hallgassuk csak Schiffer Andrást! „Az a párt, amelyik ma be akarja vezetni az eurót, lemond Magyarország felzárkózásáról, odadobja az európai pénzügyi elitnek; szuverenitásunkat szűkítené le végzetesen. Aki emellett kampányol, jobban fél Orbán Viktortól, mint amennyire szereti a hazáját.” Egyik olvasó áthidaló megoldással áll elő: „Ne eurót vezessen, Klárika, inkább naplót. Vagy váltóáramot.”

Leépült baráti kör

Aki még kételkedik abban, hogy a szélsőbal és a szélsőjobb egy tőről fakad, merengjen el Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter kézfogóján.

Borítókép: Dobrev Klára (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.