idezojelek

Ave, Mária!

Munkásságának sikerét Fidesz-kétharmadok sora jelzi.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Nem az olvasó bosszantására foglalkozom már megint Vásárhelyi Máriával, de hát mit tegyek, ha az ő munkásságán keresztül mutatható be legmarkánsabban a hazai ellenzék nemzet- és Orbán-gyűlölete. Ő az esszencia.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az SZDSZ-alapító asszonyka (akit pár éve a József Attila Színház felügyelőbizottságának elnöki teendőivel bízott meg a lakli főpolgármester) ezúttal a Klikk TV Mélyvíz műsorában rántotta le a leplet a Fidesz-kormányról. Arról tájékoztatott, hogy a hazai média totális kormánypárti befolyás alatt áll, „a legbrutálisabb hazugságokkal vannak megtöltve ezek a felületek […], ez a Fidesz-média”.

De ez még hagyján! Megtudjuk, hogy az Európai Bizottság is megéri a pénzét, mert nem nagyon töri magát, hogy nyomon kövesse, mi zajlik nálunk. „A követelések 17 pontjában a médiáról szó sem esik. Holott pontosan tudjuk, hogy demokratikus nyilvánosság nélkül nincs demokrácia, nincsenek szabad választások.” Máriánk korábban is beszólt már Brüsszelnek. Nehezményezte, hogy bár rendületlenül készítgetik a jogállamiságról szóló jelentéseket, Magyarország változatlanul teljes jogú tag. „Orbánt kisegítik a csapdából – kesereg most is a delnő –, az EU folyamatosan a diktatúrát tőkésíti fel, és tétlenül nézi a magyar ellenzék és a demokraták teljes kivéreztetését.”

Régi olvasója lévén a kétségbeejtő asszonykának, kijelenthetem: dacára nyilatkozatai rakásnyi meseelemének, csak az elismerés hangján szólhatnunk arról az igyekezetről, amellyel Mária évtizedek óta próbálja őrizni és továbbadni az utókornak a néhai SZDSZ tenyérbe mászó szellemiségét. Munkásságának sikerét Fidesz-kétharmadok sora jelzi. Ave, Mária!

Borítókép: Vásárhelyi Mária (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.