időjárás 6°C Ambrus 2022. december 7.
logo

Ave, Mária!

Pilhál György
2022.11.22. 05:59 2022.11.22. 09:05
Ave, Mária!

Nem az olvasó bosszantására foglalkozom már megint Vásárhelyi Máriával, de hát mit tegyek, ha az ő munkásságán keresztül mutatható be legmarkánsabban a hazai ellenzék nemzet- és Orbán-gyűlölete. Ő az esszencia.

Meseország, habbal

Az LMBTQ-mesekönyvet méltató svéd baloldali képviselő a Magyarországnak járó uniós pénzek megvonását is szorgalmazza.

Az SZDSZ-alapító asszonyka (akit pár éve a József Attila Színház felügyelőbizottságának elnöki teendőivel bízott meg a lakli főpolgármester) ezúttal a Klikk TV Mélyvíz műsorában rántotta le a leplet a Fidesz-kormányról. Arról tájékoztatott, hogy a hazai média totális kormánypárti befolyás alatt áll, „a legbrutálisabb hazugságokkal vannak megtöltve ezek a felületek […], ez a Fidesz-média”.

De ez még hagyján! Megtudjuk, hogy az Európai Bizottság is megéri a pénzét, mert nem nagyon töri magát, hogy nyomon kövesse, mi zajlik nálunk. „A követelések 17 pontjában a médiáról szó sem esik. Holott pontosan tudjuk, hogy demokratikus nyilvánosság nélkül nincs demokrácia, nincsenek szabad választások.” Máriánk korábban is beszólt már Brüsszelnek. Nehezményezte, hogy bár rendületlenül készítgetik a jogállamiságról szóló jelentéseket, Magyarország változatlanul teljes jogú tag. „Orbánt kisegítik a csapdából – kesereg most is a delnő –, az EU folyamatosan a diktatúrát tőkésíti fel, és tétlenül nézi a magyar ellenzék és a demokraták teljes kivéreztetését.”

Epebántalmak

Időnként azon veszem észre magam, hogy bele-beleolvasok a súlyos epeömlésben szenvedő Bartus László írásaiba.

Régi olvasója lévén a kétségbeejtő asszonykának, kijelenthetem: dacára nyilatkozatai rakásnyi meseelemének, csak az elismerés hangján szólhatnunk arról az igyekezetről, amellyel Mária évtizedek óta próbálja őrizni és továbbadni az utókornak a néhai SZDSZ tenyérbe mászó szellemiségét. Munkásságának sikerét Fidesz-kétharmadok sora jelzi. Ave, Mária!

Borítókép: Vásárhelyi Mária (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.