időjárás -4°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Bőr a képén

Pilhál György
2022.12.06. 05:59
Bőr a képén

Hadházy Ákos független honatya, aki következetesen hangoztatja, hogy ő bizony nem fog bejárni a Parlamentbe, még mit nem, most értetlenül áll Kövér László házelnök döntése előtt, aki 950 ezer forintra büntette, amiért októberben nem vett részt két plenáris szavazáson, s ezzel túllépte az engedélyezett hiányzást. A zuglói képviselő azzal indokolta távollétét, hogy „vidéken dolgozott”. (Jé, már Zugló is vidék?)

Népképviselet

Egy ideje a szomszéd Cinkota takarmányboltja vette át a szódásműhely kispadjának szerepét.

Hősünk persze nem esett kétségbe, szokása szerint ezúttal is híveihez fordult: „Tudom, hogy most nálam sokkal nagyobb szüksége lehet sokaknak (például a tiltakozó tanároknak) a segítségre, mégis megköszönöm, ha lehetőségeikhez mérten segítenek ennek a beteg idegzetű idősödő autokratának fityiszt mutatni.” Hadházy nem először kalapozik. (Ő így tartja az „élő kapcsolatot” a választóival.) Pár éve például, amikor az egyik plenáris ülésen egy Stop propaganda! feliratú táblát lógatott be Kövér László házelnök háta mögé, s ezért kétmilliós büntetést kapott, szintén az adófizetőkhöz fordult: pengessék már ki helyette a számlát. (A megszólítottak egyike egy korábbi Hadházy-idézettel tért ki a kérés elől – azzal a molinóra pingált szöveggel, amellyel a nagytermészetű ember egy lószerszámot ajánlott a T. Ház figyelmébe.)

Véres lett az aszfalt

A ma nyolcvan éve született Móczár Istvánra emlékezünk, akit 2006 őszén alig tudtak kimenekíteni az őrjöngő rendőrök közül, kis híján elvérzett.

Legutóbb a nyáron kalapozott, akkor azért, hogy stábjával nyáron is „gond nélkül tudjon működni”. Akkor azért volt szüksége pénzre, mert nem tette le képviselői esküjét. Két nap alatt hatmillió forintot tarhált össze.
Négymillió mélyszegény országában (ellenzéki adat) egy milliós jövedelmű honatya a nép közé jár kalapozni? Koldustól alamizsnát?

(Gratulálok a zuglóiaknak! Jár nekik Hadházy.)

Borítókép: Hadházy Ákos (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.