időjárás 14°C Zalán 2023. március 30.
logo

Gerincet sem visel

Pilhál György
2023.02.16. 05:59 2023.02.16. 11:17
Gerincet sem visel

Boldogult Vlagyimir Iljics Lenin lapjának és mozgalmának nevét viseli az a Szikra Mozgalom, amely élén a sokoldalú Jámbor András Párbeszéd-politikust találjuk. Ő hívta életre a Mérce.hu-t és annak antifa­blogját, a Tett.Mérce.hu-t, sőt darabig azok főszerkesztőjeként hirdette az igét. Mi is írtunk a zavaros szikrásokról, legutóbb akkor, amikor egy kaszinót látogattak meg – igaz, csak a létesítmény bejáratáig mentek, oda is csak azért, hogy világgá ordíthassák javaslatukat: „Vesszenek a gazdagok!” (Látogatásuk nem volt túl sikeres, a haragvó ifjakat, Jámborral az élen, eltángálták a biztonsági emberek.)
A PestiSrácok.hu kedden tényfeltáró riportban mutatta be, hogy 

Jámbor személye összefonódik az elmúlt napokban Budapesten randalírozó radikális antifasiszta hálózattal. 

Ő toborozta a résztvevőket, és ő közölte azokat az uszító cikkeket is, amelyek erőszakra buzdítottak. (Például egy bizonyos Szijártó Imre 2020-as vérgőzös irományát, amely szerint a nácik ellen megengedett az erőszak – hogy ki a náci, azt természetesen a Szijártók, Jámborok döntik el.)
Bár Jámbor András kézzel-lábbal tiltakozik, hogy semmi köze nincs az antifa támadókhoz („Aki ismeri az én munkásságomat vagy a Szikráét, az tudja, hogy elítéljük az erőszak minden formáját stb.”), ez csak arra bizonyíték, hogy Jámbor nemcsak hazudós, de gerincet sem visel. 

Kiderült ugyanis, hogy közvetlen segítője az a nő, akit a négy gyanúsított egyikeként elfogtak, majd letartóztattak a viperás terroristák közül. 

D. Krisztina lelkes „Jámbi-rajongó”, naponta osztja a csöves külsejű Jámbor bejegyzéseit, emellett ott hangoskodott a kaszinó előtt ordítozó demagógok között is. Elvtárs.

Borítókép: Jámbor András, a Párbeszéd parlamenti képviselője (Forrás: Facebook)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.