idezojelek

Epebántalom

Időnként azon veszem észre magam, hogy bele-beleolvasok az epeömlésben szenvedő Bartus László írásaiba.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Bizonyos fokú mazochizmus mindnyájunkban lappang. Én például időnként azon veszem észre magam, hogy bele-beleolvasok az epeömlésben szenvedő Bartus László írásaiba. Az Amerikai Népszavában publikáló beteg napi rendszerességgel Orbán-kormányt gyalázó cikkeket ír, ha esik, ha fúj. Minapi, szellemi járókeretért kiáltó cikkéből idézek: 

Orbánt ki kell tenni az EU-ból is, a NATO-ból is, mert az ellenség beépített ügynöke. Áruló. Mint az oroszok szövetségesét, szankciókat kell kivetni Magyarországra, a magyar vezetőkre és a magyar oligarchákra is. Lefoglalni a számláikat és kitiltani őket Amerikából és az európai országokból. […] A legnagyobb csapás az lenne, ha a magyar futballt kitiltanák az európai kupákból, a magyar válogatottat az Európa-bajnokságról és a világbajnoki selejtezőkről is.

 Szinte minden írása előtt „lefesti” a magyar viszonyokat: fasizmus tombol az orbáni diktatúrában, eltörölték a demokratikus alkotmányt, államosították a tudományt, az ellenzéki pártokat kilóra megvették stb.

Hogy miként teperhette le a rosszindulat ezt az ijedt tekintetű betűvetőt, hogy időt, fáradságot, közutálatot vállalva ennyire a gyűlöletnek éljen, nem tudni. 

Állítólag még magyarországi sikertelen pályafutása során kapta el a kórt, amikor a 168 Óránál, a Hócipőnél, a Napkelténél meg egyebütt próbált meg versenyt köpködni a hazai hírlapírás legnyálasabbjaival, csak akkor még nem bírta a tempót…
Nem könnyű Bartusnak lenni a negyedik kétharmad után. Hősünk még az eszmetársak intelmeire sem hallgat, miszerint fröcskölődni csak mértékkel szabad! A vehemens fröcskölődő könnyen a saját taposóaknájára lép – bár az is nagy durranás.

Borítókép: Bartus László, az Amerikai Népszava főszerkesztője (Forrás: Facebook)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.