idezojelek

Vigyázat, ragad!

Nehéz követni a ferencvárosi Tompa utca legendássá lett közpadjának – a Padnak – a sorsát.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Nehéz követni a ferencvárosi Tompa utca legendássá lett közpadjának – a Padnak – a sorsát. Eredetileg barna színű volt, mint a többi, ám a nyári Pride-hónap kezdetén egy éjszaka ismeretlen kezek szivárványosra festették. Ám még megszáradni sem volt ideje, feldúlt Fradi-drukkerek zöld-fehérre mázolták. Másnapra viszont újra szivárványos lett, majd újra zöld-fehér… Némi szünet után valaki visszapingálta barnára, később egy újabb piktor piros-fehér-zöld trikolórral próbált konszenzust teremteni. A kedélyek azonban így sem nyugodtak meg, hetekkel később piros-fekete kockát kapott a Pad, majd újra piros-fehér-zöld lett…

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nos, a minap a kotnyeles Magyar Helsinki Bizottság vette át az ülőhely kezelését – ők VIP-padként aposztrofálták a patinás ülőkét. (A felekezet ezzel a jogállam fontosságára kívánja felhívni a figyelmet.) Az átadó ceremónián Döme Zsuzsanna, a kerület kutyapárti alpolgármestere pozitívan nyilatkozott a Padról, mint a városrész ékességéről. Itt jegyzem meg, nincs könnyű helyzetben a vicepolgármester, úgy kell egyengetni a kerület mindennapjait, hogy abban azért felfedezhető legyen a viccpárt világról alkotott bornírt nézete is. Nem egyszerű. Van ugye egy jogszabályokkal körbetűzdelt önkormányzati munka, és van egy kétfarkú – hogyan is mondjam – kórisme. Ezt a kettőt kell ügyesen összefésülnie a drogliberalizációt is szívügyének tekintő alpolgármester asszonynak. (Még nem is létezett a Kétfarkú Kutya párt, amikor Zsuzsannánk már ott kavart Juhász Péter kendermagos brigádja környékén.)

A Padról még annyit, le ne üljünk rá! Örökké ragad.

Borítókép: Szivárványos pad (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.