A mese lett az új fegyver

Csepel polgármestere betiltotta a Meseország mindenkié nevű, gyerekeknek szánt melegpropaganda-könyvet a kerület óvodáiban.

Balázs D. Attila
2020. 10. 10. 10:00
null
Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a kerület baba zászlajával.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csepel polgármestere, Borbély Lénárd egy aprónak tűnő, de annál nagyobb horderejű lépést tett a minap: önérzetes vezetőként betiltotta a Meseország mindenkié nevű, gyerekeknek szánt, magyar nyelven íródott melegpropaganda-könyvet a kerület óvodáiban. Ez egy olyan lépés, amit minden felelős hazai városvezetőnek követnie kell – sőt a határokon túl is itt a cselekvés pillanata, mert az online kereskedelem révén a Kárpát-medencében bárhová eljuthat ez a kötet, bármelyik tájékozatlan óvónő bevonzhatja pedagógiai „segédanyagként”.

Hagyják békén a gyerekeinket! – jelentette ki a csepeli elöljáró, és valóban: eddig és ne tovább. Mert a honi ultraliberális szekta kilőtte az újabb dum-dum golyót a hagyományos családmodell felé, és most legféltettebb kincseinket, gyermekeinket célozták meg. Álnok kötetükkel pedig az óvodás korúakra akarnak hatni, akikről jól tudják, hogy elméjük olyan, mint a szivacs. Az ilyesfajta érzékenyítőideológia bevezetése az óvoda falai közé pedig erőszak és gyermekbántalmazás, egy erőszakos nemi és politikai kisebbség agressziója, ami könnyen kiválthatja az elefánt a porcelánboltban effektust is. Gondoljunk csak bele, a mindenben – csak épp a normalitás felé nem – nyitott Nyugaton milyen torzítások vannak jelen a gyermekkönyvpiacon. Az internetes kereső csak úgy ontja az LMBTQ-gyerekkönyveket.

Lássunk néhány címet: Mommy, mama and me (Anya, anyu és én), a Tale of Two Daddies (A két apuci története), My Two Moms and Me (Az én két anyám és én), Hot Dog Girl (Hot dog lány), a többit a fantáziájukra bízom. Láthatják, van speciálisan leszbikus, homoszexuális vagy épp queer (anti-heteronormatív, egyben antihomonormatív) kötet is, de tele az Amazon kicsiknek szánt, pride-os propagandakiadványokkal is. Ilyen a Pride: The Story of Harvey Milk and the Rainbow Flag, ami a szivárványos zászló 40. évfordulójára jelent meg. Szerzője, Rob Sanders mellesleg valami nagyágyú lehet a gyerekeknek szóló meleg-agitprop könyvek írói között, hiszen a neve alatt számos hasonló degeneráltság látott már napvilágot.

De jöhetnek a mézes-mázos történeteikkel ezek a cukrosbácsik, bugyolálhatják szivárványos zászlóba a történeteiket, immár egyértelmű: ezek a könyvek azért jönnek létre, hogy a saját képükre formálják a gyerekeket, hogy egy új, torz képzetű, nemi identitászavaros réteg jelenjen meg minálunk is, amire ők a jövőben támaszkodhatnak. Csak azt nem veszik észre, hogy fél lábbal az üstben vannak.

Különösen szomorú az, hogy a nagy könyvforgalmazók is beálltak a sorba. Szerdától már a Libri és a Bookline is a Pagony, a Líra, az Írók Boltja, a Book24 és a Massolit útjára lépett. Ráadásul tette mindezt azután, hogy a Citizengo.org nevű petíciós portálon mostanra már közel 90 ezren (!) írták alá azt a felhívást, hogy vegyék le az adott üzletek a Labrisz Leszbikus Egyesület könyvét a polcaikról, különben… A különbenről napokig szó sem esett, majd megjött végül a felhívás a bojkottra, ami a csírájában való elfojtás egyik alapvető eszköze lehet, s amibe beleremeghet a minden szennyet benyelő könyves piac java.

Ahogy a Coca-Cola homoszexuális reklámkampánya után meg tudtuk lépni a bojkottot egy éve, miért ne történhetne ez meg most a könyves fronton is? Annak a 90 ezer embernek a nagy része vélhetően tudatos könyvvásárló vagy legalábbis most azzá vált. Itt az idő a változásra, maradjunk a normalitás mezsgyéjén, koncentráljunk immár az Anima Könyvesboltok, a Magyar Menedék vagy a Püski készletére, mert vannak alternatívák, mindemellett persze legyünk tudatosak a könyvkiadók választékát illetően is.

A szerző író, újságíró

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.