Karácsonyt végképp eltörölni

A szélsőbaloldali mozgalmárok összehangolt támadást folytatnak a szabad világ ellen.

Topolánszky Ádám
2021. 06. 24. 9:00
null
New York, 2020. december 23. Karácsonyi dekoráció egy lakóház elõtt New York dél-brooklyni Dyker Heights városrészében 2020. december 22-én. A zömmel amerikai olaszok által lakott Dyker Heights karácsonyi fényekkel megvilágított házairól és mesefiguráiról híres. Fotó: Mark Lennihan Forrás: MTI/AP/Mark Lennihan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékszünk még a proletár Internacionálé soraiból ismert felhívásra – „A múltat végképp eltörölni…”? Nos, ez a kiindulópontja a mai Amerikából terjedő agitprop „eltörléskultúra” irányzatnak, amit a liberálisok ellentmondást nem tűrően erőltetnek az egész világra.

A béke-, hagyomány- és hazaszerető polgárokat naponta érik az újabb és újabb atrocitások. Ezúttal Randolph városa, New Jersey-ben (USA) volt az újabb woke és eltörléskultúra helyszíne. A helyi oktatási testület egyhangúlag megszavazta az ünnepek eltörlését, pontosabban azok nevének említését. A hálaadás (Thanksgiving), Kolumbusz napja (Columbus day) vagy a karácsony (Christmas) már a múlté az ő olvasatukban. Mondjuk idehaza egy bizonyos „Karácsony” eltörléséért, azt hiszem, sokan közülünk hálát adnának.

Az első pofon Randolphban Kolumbusz napjának őslakosok napjává (Indigenous ­peoples day) történő átnevezése volt. Kolumbusz Kristóf ma már nem Amerika felfedezője, hanem leigázója – a liberális demokrata fősodor szerint. Ehhez képest azért Ohio fővárosát még a mai napig Columbusnak hívják, New York egyik legkedveltebb tere a Columbus square, British Columbia tartomány Kanadában szintén Kolumbuszról kapta nevét, az Egyesült Államok fővárosa a District of Columbia közigazgatási körzetben helyezkedik el, és nem mellesleg egy egész ország – Kolumbia – szintén Kolumbuszról lett elnevezve. De eljön majd a pillanat, amikor az eltörléskultúra önkényurai és önkényúrnői majd ezeket is átnevezik. Az lesz az utolsó csepp a pohárban.

De Kolumbusz kiiktatásával nem elégedtek meg a radikális véleményformálók. Tovább feszítették a húrt. A woke eszmékkel átitatott oktatási testület Randolphban épp azt szavazta meg, hogy mostantól minden ünnepet csak „ünnep 1”, „ünnep 2” stb. módon említsenek. Nincs több hálaadás ünnepe november negyedik csütörtökén, nincs több függetlenség napja július 4-én és nincs több karácsony december 25-én. A helyiek ezt már nem hagyták annyiban. Kiabálós vitába fajult a napirendi téma felvetése és a szavazás az oktatási testület ülésén, amelyen a szülők és gyámok is részt vehettek. A helyi lakosok ezt követően kérvényt nyújtottak be az oktatási testület egészének lemondatására. Várjuk a fejleményeket, hogy ezúttal ki kerekedik felül ebben az ütközetben.

Randolph egyébként többségében jómódú fehérek által lakott, 25 ezer lélekszámú kisváros Morris megyében, amely az egyik legmagasabb átlagjövedelemmel rendelkező körzet New Jersey államban. Érdekes módon az ilyen és hasonló provokációk az elmúlt években gyakran a jól szituált liberális fehérek által lakott régiókban történtek. Ironikus fejlemény, hogy éppen ezekben a tehetős, zömében északkeleti, Atlanti-óceán-menti államokban (Connecticut, New Jersey, Rhode Island, Massachusetts), valamint a nyugati parti, kaliforniai iskolakörzetekben erőltetik a diákokra a kritikus rasszelméletet, a genderelméletet, a transzne­műek „jogainak” elismerését stb.

Februárban a The Washington Times napilap közölt egy top tízes listát a legfrissebb eltörléskultúra-kezdeményezésekről. Ezek közt szerepelt Mike Lindell, akinek a népszerű „My pillow” brand néven ismert párnáját mintegy húsz bolt, illetve bolthálózat levette a polcokról, mindössze azért, mert Trump elnököt támogatta. De megtámadták a Harry Potter-sorozat szerzőjét, J. K. Rowlingot is, mert aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a transzgender nyomulás hátráltathatja a női egyenjogúság küldetését. Aztán persze a listán szerepelt a Fox televízió sztárriportereinek neve is – Tucker Carlson, Sean Hannity és Laura Ingraham –, akiknek műsorait számos hirdető bojkottálta csak azért, mert jobboldaliak és patrióták.

Ami az iskolakörzetek ámokfutását illeti, San Francisco oktatási testülete már az év elején bejelentette, hogy minden olyan iskolát átneveznek, amely Washington, Jefferson és Lincoln nevét viseli. A döntés 44 iskolát érintett. Hogy minek nevezték át őket, arról nincs információm, de nem lepne meg, ha Ho Si Minh, Fidel Castro, Che Gue­vara, Kim Dzsong Un, netán Karl Marx és Lenin neve is szerepelne a listán. Nem alaptalan találgatások ezek, hiszen gondoljunk csak bele, hogy Trier városában, Németországban nemrégen Lenin-szobrot avattak az Euró­pai Unió vezető tisztségviselői.

És ezek után bárki is ki meri jelenteni, hogy mindezek csak elszigetelt jelenségek és nem egy összehangolt támadás a szabad világ ellen? Szabad, független nemzetek alatt ma már a közép-európai országok és Oroszország is értendők. Amerikai, német, olasz, francia és egyéb patrióták szintén küzdenek a liberálisok aljas propaganda-hadjárata ellen, amelynek lényege, hogy felülről, a polgári lakosság megkérdezése nélkül kívánják minden újabb radikális ötletüket megvalósítani. Ez lenne a demokrácia, amelynek jogállami létét jelenleg hiányolják nemzeti elkötelezettségű országokban?

Mi jöhet még? Mit törölhetnek még el? Első körben a radikális woke hangadók egyenesen a rendőrség megszüntetésére szólították fel a központi kormányt és területi önkormányzatokat, de minimum a rendfenntartó szervek finanszírozási kereteinek visszavágását követelték. Ezenkívül, úgy általában, a nemzeti kormányok és mindenfajta hagyomány (család, egyház) visszaszorítását is fontosnak tartják. De miért kellene itt megállniuk? Simán tovább lehet gondolni ezt a követeléscsomagot. Napirenden lehet például a fehér lakosság egészének eltörlése, az idős emberek kiiktatása, egész Amerika, Európa és egyéb földrészek, de netán a Hold eltüntetése is. Azonban mi lenne, ha elérkeznénk végre egy olyan következtetéshez, hogy eljött az ideje a liberálisok eltörlésének? Töröljük el magukat az eltörlőket! A felforgatók és az eltörléskultúra propagandistái meddig folytatják még büntetlenül az ámokfutást?

Tulajdonképpen a magam részéről sajnálom a liberálisokat. Azért is szorul el a szívem, mert ha mégis sikerrel járnak és már mindent eltöröltek (cancel culture) és mindenkit „felébresztettek” (woke), akkor minden bizonnyal rendkívül boldogtalanok lesznek, hiszen magukon kívül már nem lesz mit eltörölniük. Bambán néznek majd egymásra és mondogatják: „Most mit kezdjünk az eltörléskultúránkkal és a woke mozgalmunkkal? Kinek térdepeljünk le mostantól? Egymásnak?” Hisz már mindent letaroltak, senki nem „nyomja már el” őket, és az összes patrióta fehér ember elköltözött a Marsra. Csak ők maradtak itt, szegény világmegváltó (értsd felforgató) liberálisok, egy hajóban evezve a Black Lives Matter-féle radikálisokkal, akik akkorra már unalmukban valami irányítói szerepkörben, de az is lehet, hogy egy rezervátumban fogják saját magukat eltörölgetni önnön eltörléskultúrájukkal.

A keserű humort félretéve úgy tűnik, mintha szép lassan forrásponthoz érkezne ez a globális ütközet a patrióta, hagyományszerető emberek és a liberális provokátorok között. Ahogy a keresztény lelkületű Márai sugallta anno, és amely meglátásának lényegét az én interpretációmban így lehetne összefoglalni: az ateista-liberális békétlenkedők előbb-utóbb egy újabb világégést okozhatnak majd. Nehéz csörte lesz ez mindenkinek, beleértve az agresszorokat és a békés, hazájukat és hagyományaikat védő állampolgárokat is. Elképzelhető, hogy idővel a kereszttűz alá vett nemzeti erők soraikat rendezve több kontinensen is ellentámadásba lendülnek majd és megfordítják az ütközet kimenetelét. Ebből kifolyólag a győztesnek kijáró előnyök tárgyalásos elérése és a provokátorok megbüntetése is napirenden lehet. De lényemből kiindulva bosszút akkor se akarok.

A szerző volt amerikai köztisztviselő, publicista

Borítókép: karácsonyi dekoráció egy lakóház előtt New York dél-brooklyni Dyker Heights városrészében 2020. december 22-én

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.