idezojelek

Uborkaszezon pandákkal

Állítólag él ezen a Földön több százezer ember, akik szerint a pandák nem léteznek.

Cikk kép: undefined

Uborkaszezon, az van most, ezt szoktuk ilyentájt mondani. Abban az értelemben feltétlenül, hogy kaptunk a szomszédasszonytól egyszatyornyit, abból a régifajta girbe-gurbából, amit annak idején a nagymama kertjéből ismertünk, ami semmi esetre sem EU-konform, viszont olyan íze van, hogy nem éri meg az uborkasalátai státust, mert felfaljuk üstöllést, úgy ahogy van. És elfogyott a második adag kovászos is.

Ami viszont a híreket és eseményeket illeti, inkább fásulunk, mint szegény budapestiek (akik javarészt már úgy megbánták a legutóbbi döntésüket a városvezetéssel kapcsolatban, mint a kutya, amelyik kilencet kölykezett) a tömegközlekedésbe bele, amit közösséginek nevezni barokkos túlzás lenne, hiszen még egy olcsó havi bérlet ígérete sem lenne képes kicsalogatni őket az autóikból, ami a viszonyokat látva nagyjából érthető. Viszonyokon a totális anarchiát értem én most. Fásulunk tehát, holott korai volt még leírni a fáradhatatlan tobzoskát, a szomszédban lövöldöznek szakadatlanul, az árak rendületlenül húznak felfelé és lehetne máris rosszabb, mint amilyen lesz majd.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosi közlekedés helyzete, bár a személyes érintettségem igen csekély, szinte elenyésző, azért eszembe juttat valamit ismét, amiről már oly sokat írtam, hogy magam is beleuntam. Azt olvasom ugyanis, hogy már megint nincs és nem is lesz kishajós közlekedés a Dunán. Ezt tényleg fel nem foghatom, mostanság meg megint pláne. Ott van az a Duna, nagyjából dísznek. Amin, ha már eleink nem vezették be a Nagykörút helyére, akkor legalább ott lehetne használni, ahol van. Vagányul kikerülni az elviselhetetlen dugókat, hűs szellőt érezni a borzalmas kánikulában, nézni, ahogy úszik el a dinnyehéj, meg ilyenek. Szóval, úgy élni csak. Egy kicsit jobban. De nem, az Istennek sem!

Viszont a tobzoskáról jut még eszembe, hogy uborkaszezonban valami miatt tömegével kerülnek elő az állatok. Medve császkál fel s alá Pest megyében, vadmalacok strandolnak a Balatonban, bébifóka sétálgat egy ausztrál búzamezőn, ráadásul Csepelen elszabadult egy kenguru. Utóbbit a rendőröknek némi kergetőzés után sikerült jobb belátásra bírni és intézkedés alá vonni (képzelem, mi mehetett közben szövegben és koreográfiában), majd a Fővárosi Állat- és Növénykertbe szállítmányozni, így aztán jelen sorok írásakor már csupán egy kérdés maradt tisztázatlanul. Ki a franc tart otthon egy kengurut?! Csepelen.

Na mindegy, akad ennél cifrább is. Például az emberiség egyik legnagyobb találmányáról, a TikTokról megtudhatjuk, hogy él ezen a Földön több százezer ember, akik szerint a pandák nem léteznek. Ilyen állat nincs is. Az összeesküvés-elméletekkel érdemes csínján bánni, mivel egy részük az idők során sajnos gyakorlattá vált, de többnyire azért maradnak a szórakoztatóipar határain belül. Persze a pandémia és az ukrajnai háború kiváló táptalajnak bizonyult a terjedéshez, az úgynevezett közösségi oldalakról már nem is beszélve. Elvis él, Putyin halott, a Föld lapos, holdra szállás viszont nem volt, a galambok ellenben drónok és az amerikai titkosszolgálatoknak dolgoznak, míg a gyíkemberek köztünk élnek. Utóbbit mondjuk elhiszem, engem például egy boszorkány egyszer gyíkká változtatott, de már elmúlt, és azóta egy mátrixban élek, és alig várom, hogy a svájci részecskegyorsítóban feltáruljon végre legalább egy párhuzamos világ. Ebben az egészben egyébként talán a magyarázatok a legérdekesebbek, amelyekkel a hívők igazolják maguknak és másoknak teóriájuk mély igazságtartalmát.

Nézzük mindjárt ezt a szerencsétlen pandát! Állítólag ragadozó, mégis kizárólag bambuszon tengődik, a szexuális élete nulla, mégsem hajlandó kihalni. Következtetés: panda nincs, csak emberek dülöngélnek monokróm jelmezben. Hogy miért tennék, az nagyjából lényegtelen. Röhögünk persze, mint eleinte a szülő férfiakon, de azért ne feledjük, a hülyeség gyorsabban terjed a hangnál, és látjuk, hogy hová vezet(het), amennyiben elkezdik kórusban üvölteni.

De ha már uborkaszezon, nézegessük egy kicsit a finn miniszterelnök asszonyról a turkui rockfesztiválon készült pompás PR-fotót! Önmagában is megéri. Bőrdzseki, rövidnadrág, bakancs, lendület, akár fel is léphetne, erre mondták régebben, amikor még nem ült érte össze a vésztörvényszék, hogy dögös. Más nőkkel összehasonlítani és kommentelgetni hozzá primitív gesztus. Férfival meg egyenesen beteg.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.