idezojelek

A Balti-tenger vészjósló bugyborékolása

Nem olvashattunk egy árva betűt sem a balliberális sajtóban Joe Biden az Északi Áramlat elpusztításáról szóló nyilatkozatáról.

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence
Cikk kép: undefined

Forr a világ bús tengere, oh magyar!

Ez a sor jutott eszembe Berzsenyitől, és nyilván sokan másoknak is, amikor megláttam a Balti-tenger vészjósló bugyborékolását. Hatalmas terület háborog, forr, mintha valami rettenetes tengeri szörny fújtatna dühösen ott lent, a mélyben, mielőtt a felszínre törne és mindent elpusztítana. És bizony forrong a világ, mindenhol tüzek gyúlnak, hol kisebbek, hol nagyobbak. Erős kép, szimbolikus, ahogyan bugyog, forr a Balti-tenger.

Valakik felrobbantották az Északi Áramlat csővezetéket. Hogy kik, arra nézvést sokféle verzió született. Az amerikaiak lélegeztetőgépén hörgő balliberális sajtó persze azonnal, szinte a robbantás pillanatában megtalálta a bűnöst.

Szerintük majdnem biztos (mit majdnem, teljesen az), hogy Oroszország pusztított – nyilván ki más? –, mert mindenki előtt világos, hogy Putyin megőrült, a testét pedig többfajta rák pusztítja, remeg a keze, a lába, elment az esze, voltaképpen már régen meg kellett volna halnia, de még él, azonban tudja, hogy napjai vannak csak hátra, és ilyenkor bizony minden pszichopata életveszélyessé válik.

Az orosz elnök egyébiránt nem volt mindig diktátor, hosszú ideig kimondottan kedves ember benyomását keltette, az egyetemes emberi jogokat és demokráciát is fontosnak tartotta, Gyurcsány Ferenccel is nagyokat nevetett, ettek is a híres villában, kutyát is simogattak együtt, Feri meg Putyint, aki kedvesen tűrte a közeledést, de aztán jött Orbán, aki szörnyű rossz hatással volt Putyinra, aki, mint azt írtam, roppant kellemes személyiség, csak kissé befolyásolható, rossz társaságba keveredett, na. Most pedig hol az oroszok által elfoglalt zaporizzsjai erőművet löveti, hol pedig az Európát orosz gázzal ellátó csöveket.

Az amerikaiak persze patyolattiszták, olyan ártatlanok, mint egy hat perce született édes kis bárányka, és ugyan maga az amerikai elnök, Joe Biden mondta el februárban, hogy ha Oroszország beteszi azt a diktatórikus és mocskos lábát az Egyesült Államok védencéhez, Ukrajnába, akkor el fogják pusztítani az Északi Áramlat gázvezetékeit, de ennek csak Putyin ügynökei tulajdonítanak különösebb jelentőséget.

Mindössze mondott valamit az a jóember, amúgy is látszik, hogy a légynek sem tudna ártani, nemhogy az Északi Áramlatnak; ráadásul aki ennyire szereti szagolgatni a gyerekek haját, az nem lehet rossz ember.

Mondott valami hasonlót? Igen, mondott, de ki ne fenyegette már meg egy gyenge pillanatában Oroszországot azzal, hogy szétlövi az Európába gázt szállító vezetékeit.

Az ember néha mond dolgokat, majd amikor azok a bizonyos események megtörténnek, akkor pedig kénytelen védekezni, mert más emberek viszont nem átallják előráncigálni a néhány hónapja elhangzott fenyegetéseket.

Úriemberek, demokraták ilyen aljasságra persze nem képesek, kizárólag Putyin ügynökei, a pincsikutyái, emiatt nem olvashattunk egy árva, megveszekedett betűt sem a balliberális, ellenzéki sajtóban Joe Biden az Északi Áramlat elpusztításáról szóló nyilatkozatáról.

A szélsőjobbos propagandisták persze most is a lehető legrosszabbat feltételezik a függetlenobjektív újságírókról, szerintük, ­hasonlóan az ellenzékhez, az amerikai kormány befolyása alatt állnak, egyrészt mert ­baloldaliak, másrészt mert amerikai pénzekből vesznek maguknak százezer forintos kabátokat, meg vacsorát, és Amerika pénzén laknak, élnek és utazgatnak.

Ezeknek az állításoknak a nagy része természetesen légből kapott kitaláció csupán, az, hogy nem írják meg Joe Biden bukdácsolásait, eltévedéseit, azt, hogy szeret kisgyerekeket ölelgetni meg szagolgatni, vagy azt, hogy februárban megfenyegette az oroszokat, hogy felrobbantja az Északi Áramlatot, nincs különösebb jelentősége, és nyilvánvaló, hogy semmi köze a demokrata párttól kapott pénzekhez sem.

Egyáltalán nem szolgálják ki idegen országok érdekeit. Nem hazaárulók. Szó sincs ilyesmiről. Putyin ügynökei amúgy semmit sem értenek. Buták ugyanis, posztfasiszták, pont úgy, mint Meloni, aki amúgy most, hogy kiállt Ukrajna mellett, már se nem szélsőjobboldali, se nem posztfasiszta, Mussolinit sem illik vele egy mondatban emlegetni, aki tegnaptól így tesz, az orosz ügynök.

Meloni olyan lett, mint az azovi srácok, akik ugyan horogkeresztet viselnek magukon, Banderát, az ukrán Mussolinit éltetik, de ők jó nácik, kedves nácik, hős nácik, aranyos nácik. Meg Z. Kárpát Dani, aki lehet, hogy régebben karlendített, de a jó ügy érdekében tette, ha Orbán ellen vagy, akkor sem esik bajod, ha időnként náci karlendítéssel üdvözlöd a náci barátaidat.

Szóval, hogy egyszer s mindenkorra világos legyen: ha Ukrajna elviszi katonának a kárpátaljai magyarokat, miközben a kijevi fiatalok vígan buliznak, az a demokrácia legfényesebb kivetülése, abban bizony gyönyörködni kell, ha magyar emberek hősi halált halnak, azt ünnepelni kell, ha viszont Oroszország besorozza az állampolgárait, az egészen egyszerűen felháborító.

Ezt nem bírják felfogni a szélsőjobbos magyarok, se Trill Zsolt, a Nemzeti Színház művésze, aki a minap az Indexen panaszkodott, hogy ő bizony kárpátaljai magyarként nem tud hazalátogatni, mert hivatalosan katonaszökevénynek számít.

A színművész azzal kapcsolatban is értetlenségét fejezte ki, hogy bár már minden kárpátaljai magyar megkapta a behívóját, ahogy fentebb említettem, ő is, pedig ötvenéves is elmúlt, addig a kijevi elit aranyifjai vígan mulatoznak, pezsgőznek, eddig még nem kellett bevonulniuk.

Nyilván azért hord össze ennyi csacsiságot, mert fogalma sincs az európai meg a demokratikus értékekről, valamint egyes folyosói pletykák szerint Orbán Viktort sem gyűlöli. Ezért is lesz napról napra egyre rosszabb színész.

Forr a világ bús tengere, mert valakik felrobbantottak egy csővezetéket. Gyúlnak a tüzek a Balkánon, a Távol-Keleten és Iránban is. Az amerikai szolgálatok pedig teszik a dolgukat. Hetek óta tüntetnek Iránban. Mert valakik tüzeket gyújtottak. Tüzeket gyújtanak mindenhol.

Az előző amerikai elnök egyetlen tüzet sem gyújtott, sőt mindenhova a béke üzenetével érkezett. Donald Trump tüzeket oltott. Pedig amikor megválasztották, a liberális fősodor azzal támadta, hogy hónapokon belül ki fogja robbantani a harmadik világháborút. Ilyesmi nem történt.

Most viszont sodródunk a harmadik világháború felé, a baloldali sajtó pedig kiporosodott orcával ünnepli a vérontás eszkalálódását, éljenzik azt, hogy magyarokat használ az ukrán állam golyófogónak, arról viszont rémülten adnak hírt, hogy Oroszország elkezdett mozgósítani.
Forr a világ bús tengere.

Borítókép: Joe Biden (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

A baloldal elvenné a tanárok pénzét

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

A WEF az egyik legnagyobb veszély

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Elegünk van a sokszorosan leszerepelt politikai szereplőkből!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Miért hanyatlik a kereszténység?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.