idezojelek

Őrültség, amit hazámban a kormány művel

A spanyol törvényhozás intő példa lehet arra, hogy az európai országok időben megállítsák a társadalomromboló rendeleteket.

Cikk kép: undefined
Fotó: Ballesteros

Előző cikkemben arról írtam, hogy a spanyol társadalom hogyan hozta létre a legszélsőségesebb progresszivizmust. Számos törvényt és valós példát ismertettem – melyek mind megtörténtek –, hogy illusztrálják az országomban végbement változást.

Nos, néhány hete elfogadták a „Csak igen az igen” törvényt. A törvényjavaslatot 205 igen szavazattal, 141 nemmel és három tartózkodással végül a képviselőház jóváhagyta, sajnos az Igazságszolgáltatások Általános Tanácsa (CGPJ) kritikus jelentése ellenére.

Milyen következményei vannak ennek a törvénynek? Büntetőügyekben abszolút katasztrófát hoz: szárnyat ad a szexuális agressziónak. Először is, a szexuális zaklatás alaptípusáért kiszabható maximális büntetés ötről négy évre csökken. 

Másodszor, a behatolásos szexuális zaklatás minimális büntetése hatról négy évre csökken. A súlyosbító körülményes szexuális zaklatás büntetési tétele, amely korábban öt–tíz év volt, most kettő–nyolc év lesz. Ez a csökkentés nagyon fontos, mivel lehetővé teszi a közös megegyezést ezekben az agressziókban. Így, elkerülve a fogvatartott börtönbe kerülését, mindössze két év felfüggesztett börtönbüntetést szabnak ki.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harmadszor, a behatolásos és súlyosbító körülményekkel járó szexuális zaklatás minimális büntetési tétele tizenkettőről hét évre csökken. Vagyis minden szexuális zaklatásért járó büntetést mérsékel. A legprogresszívebb, legfeministább (!) kormány a szexuális agresszorokat segíti.

Ez még nem minden. Több súlyos következménye is lesz. Miért? Mert azok, akiknek a korábbi büntetései kívül esnek az új margón, kérhetik és meg is kaphatják büntetésük mérséklését. 

Vagyis ha például valaki behatolással szexuálisan bántalmazott valakit, a büntetése hat évről négyre csökkenhet. Spanyolországban a törvények általában nem visszamenőleges hatályúak, vagyis a már elítélteket vagy a múltbeli bűncselekményeket nem érintik az emberek védelme érdekében.

Ám a törvények visszaható hatálya tilalmának elve alól van kivétel: a büntető törvénykönyv 2.2. cikke kimondja, hogy az elítéltnek kedvező törvények visszamenőleges hatályúak. Már több ügyvéd is figyelmeztetett, hogy felülvizsgálják a korábbi ítéleteket a büntetés lerövidítése érdekében. Ez a törvény, ahogy látjuk, csak a szexuális bűnelkövetőknek kedvez.

Szeptember 13-án már meg is volt az első eset ezzel a törvénnyel kapcsolatban, amely idén októberben hivatalosan is bekerül a büntető törvénykönyvbe. A katalóniai Gironában a „Csak igen az igen” törvény életbe lépéséig felfüggesztettek egy nemi erőszak miatt indított pert, mivel az kevesebb büntetést jelenthet a vádlottaknak.

A döntés a törvénynek a legfontosabb és egyben legvitatottabb tételére hivatkozik: a beleegyezésre a szexuális érintkezés előtt. „A beleegyezés csak akkor értelmezhető, ha azt olyan cselekményekkel fejezték ki szabadon, amelyek az eset körülményeire tekintettel egyértelműen kifejezik a személy akaratát” – áll a jogi szövegben. 

Vagyis ha a szexuális kapcsolatban a nő nem fejezi ki egyértelműen az „igent”, az aktus agressziónak tekinthető, annak ellenére, hogy hallgatólagosan mindketten beleegyeztek. Ez hosszú távon nagyon veszélyes lehet, mert jogilag tehetetlenné és védtelenné teszi a férfit az esetleges bosszúval szemben olyan nők részéről, akiknek később rosszul végződött a kapcsolatuk.

Ezenkívül Spanyolországban a nemi erőszak vagy a szexuális zaklatás áldozatainak pénzügyi támogatás jár. Ez az új törvény, amely jogilag még tehetetlenebbé teszi a férfiakat, tökéletes lehet a hamis panaszok számának növelésére, ezáltal az anyagi támogatás megszerzésére. Az elmúlt években már több nő panaszáról kiderült, hogy hamis volt, bosszún alapult. Emiatt az új törvény hatására a panaszok száma tovább nőhet.

Ugyanígy megszavazták azt a törvényt is, hogy a tizenhat és tizenhét éves lányok a szüleik engedélye nélkül abortusznak vethetik alá magukat. Vagyis most egy tizenhat éves lány dönthet úgy, hogy elveteti gyermekét, anélkül, hogy szólna a szüleinek, de egyetlen sört sem ihat meg, nem mehet el diszkóba, nem szavazhat és autót sem vezethet. 

Őrültség, hogy az ilyesmit megengedik, akár csak a szülők engedélyével, de még rosszabb ezt a felelősséget egy ilyen korú lányra ruházni, aki nem képes megindokolni egy ilyen transzcendentális döntést. Ez emberölés.

Az ilyen törvényekkel rombolják szét a nyugati társadalmakat, miközben akik megszavazzák, elmerülnek a progresszivizmusban és a legabszolútabb degenerációkban. 

Ezért is fontos, hogy az olyan országokban, mint Magyarország és Lengyelország, tudják, hogy az ilyen jelenségek mennyire előrehaladottak a nyugati országokban. És hogy tudják, miként állítsák meg őket otthon. 

Svédország már változtatott, most már Olaszország is, és reméljük, hogy lassan egyre több európai ország fogja fel, mekkora őrültség az ilyen típusú törvények bevezetése.

A szerző spanyol politológus, a Filosofía Política projekt alapítója

Borítókép: Santiago Abascal, a jobboldai Vox párt elnöke, Pedro Sánchez miniszterelnök, a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) főtitkára és Carmen Calvo miniszterelnök-helyettes (b-j) a spanyol törvényhozás újonnan megválasztott alsóházának alakuló ülésén Madridban 2019. május 21-én (Fotó: MTI/EPA/Ballesteros)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.