idezojelek

Porszem került a gépezetbe

Idehaza és Brüsszelben a baloldali politikusoknak csak áruk van, értékeik nincsenek.

Cikk kép: undefined

Óriási, az európai baloldal elitjét érintő korrupciós botrány rázza meg Brüsszelt, amely szemléletesen mutatja be az internacionalista progresszív hálózat szépen hangzó szólamokkal leplezett, valójában velejéig korrupt működését.

A hétvégén pénzmosás, korrupció és bűnszövetkezetben való részvétel vádjával vizsgálati fogságba helyezték Eva Kailit, az Európai Parlament szocialista alelnökét – aki nem mellesleg Gyurcsány Ferenc pártjának képviselőivel egy frakcióban foglal helyet.

A baloldali politikust és társait azzal vádolják, hogy Katar jelentős összegekkel és értékes ajándékokkal fizette le őket, hogy kedvező döntések meghozatalát érje el az Európai Parlamentben. Kailit a belga hatóságok tetten érték, és 250 millió forint értékű készpénzt, illetve telefonokat, laptopokat foglaltak le nála.

Esetében a katari pénzmagok igen termékeny földbe hullottak, a görög szocialista képviselő ugyanis korábban a munkavállalói jogok élharcosának nevezte, és a leghíresebb görög drámák szereplőit megszégyenítő, szenvedélyes felszólalásban védte meg Katart az Európai Parlamentben ellene felmerült kritikákkal szemben. Szintén ő volt az, aki néhány nappal később szemrebbenés nélkül szavazott az uniós testületben hazánk ellen, amikor az állítólagos korrupció miatt ítélte el Magyarországot. Az általa is támogatott állásfoglalás szerint az Európai Bizottsággal kötött megállapodásnak megfelelő magyar intézkedések „nem elegendőek az EU pénzügyi érdekeit fenyegető rendszerszintű kockázatok kezeléséhez”. A képlet ismerős, a módszert már nagyon régen alkalmazzák az álhírgyártás legnagyobb mesterei, a kommunisták: „Vádold meg ellenfeledet azzal, amit te követsz el!”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikusnővel kapcsolatban érdemes még megjegyezni, hogy tagja a European Council on Foreign Relations nevű lobbiszervezetnek, melynek fő finanszírozója a Soros György által alapított Open Society Foundations. A nyílt társadalom hálózatába tartozó szervezet magyar tagjai között megtaláljuk mások mellett Bajnai Gordont és Korányi Dávidot is.

A letartóztatottak között van az alelnök asszony élettársa, az olasz Francesco Giorgi is, aki egyben egy belga szocialista EP-képviselő, Marie Arena asszisztense, illetve a Fight Impunity nevű civil szervezet alapítója, amely fő küldetésének „az elszámoltathatóságért mint a nemzetközi igazságszolgáltatás alappilléréért” folytatott harcot tekinti. Az már biztos, hogy Giorgi egészen közeli tapasztalatokat szerezhet az elszámoltatásról a korrupciós botrány következtében a szervezet elnökével, Pier Antonio Panzerivel, annak feleségével és lányával együtt pénteki őrizetbevételük óta. Letartóztatták egy másik civil szervezet, a No Peace Without Justice igazgatóját, Niccolo Figa-Talamancát is. Az általa vezetett társaság azt állítja magáról, hogy az igazságszolgáltatás, az emberi jogok és a demokrácia hirdetése érdekében lép fel Észak-Afrikában és a Közel-Keleten. Milyen szép célok, és milyen ocsmány valóság!

A két említett civil szervezetben ugyanakkor nemcsak a jóemberkedő szólamok és a korrupt gyakorlat közös, hanem az is, hogy fontos szerepet tölt be bennük az olasz liberális politikus, Emma Bonino, a nyílt társadalom hálózatának egyik vezető szereplője, Soros György alapítványa igazgatótanácsának tagja.

Bonino pártjait a választási kampányok során rendszeresen támogatja Soros György, sőt maga a politikusnő azért is kapott pénzt 2018-ban patrónusától, hogy elősegítse a bevándorlók helyzetének javítását Olaszországban.

Nekünk magyaroknak ez az ügy teljes mintázatában fájdalmasan ismerős. A születése óta a nemzetköziséget mint értéket hirdető baloldal nálunk is újra és újra külföldön találja meg igazodási pontjait. Ez habitusának központi eleme, és a fennen hirdetett értékek rongyaiba történelmünk során számtalan alkalommal öltöztetett fel idegen érdekeket. Az orientációs kényszer hol kelet, hol nyugat felé fordította a kommunisták és mai utódaik tekintetét, akiknek valójában nem értékeik vannak, csupán áruk. Aki megfizeti őket, az megrendelheti a nótát is, ők pedig – képességeik szerint – eljátsszák.

Ma sem kell sokat gondolkodnunk, hogy eszünkbe jussanak olyan magyarországi politikusok, akik némi külföldi pénzért cserébe eladták a véleményüket. A hazai baloldal hárommilliárd forintért képes volt – a magyar emberek nyilvánvaló akaratával szemben is – háborúpárti álláspontot felvenni a szomszédban dúló konfliktus kezdetekor. Finanszíro­zóik akaratának megfelelően akár magyar katonákat is hajlandók lettek volna a frontvonalra küldeni, és készek voltak arra is, hogy átadják a hazánk védelmére hivatott fegyvereket is.

„Adományozóik” célja az volt, hogy hatalomba juttassák őket, és így minden, hazánkat érintő céljukat megvalósíthassák. Ez ugyan nem sikerült, de úgy tűnik, hogy az ellenzék továbbra is úgy táncol, ahogy megbízói fütyülnek. Zokszó nélkül, sőt harcosan kiállnak Brüsszel elhibázott szankciós politikája mellett is, függetlenül attól, hogy mit diktál a nemzeti érdek. Miközben nyilvánvalóan kiárusították nézeteiket, naponta szajkózzák azokat a mondvacsinált, korrupcióról szóló vádjaikat, melyeket felhasználva saját országukat is készek lettek volna megfosztani a neki járó uniós forrásoktól.

Az ő szavaikat visszhangozzák az olyan civilnek nevezett szervezetek és magukat függetlennek hazudó, de valójában álhírgyárként működő médiumok, melyek rendre ugyanattól a globalista körtől kapják anyagi forrásaikat, és ezáltal ugyanannak a hatalmi körnek a befolyása alá esnek. Megkapnak pénzt, paripát, fegyvert vagy éppen képzést és mondanivalót, majd úgy tesznek eleget a megrendelésnek, hogy minden második mondatukban újságírói etikáról és szabad sajtóról írnak.

A guruló dollárok néven elhíresült botrány még gyakorlati megvalósításában is figyelemre méltó hasonlóságot mutat a brüsszeli esettel. Itt is szerepet kapott egy olyan NGO, az Ac­tion for Democracy, amely a demokrácia, a szabadság és a kultúraváltás hangzatos lózungjait tűzte zászlóira, de valójában csupán azt a rosszul leplezett célt szolgálta, hogy becsatornázza a tengerentúlról érkező júdáspénzt, és eligazítást adjon annak felhasználására nézvést.

Nem csak a működés logikája egyezik meg azonban. Ahogy az uniós ügy, úgy a magyarországi befolyásolási botrány legfontosabb alakjai, Bajnai Gordon és Korányi Dávid is meglehetősen beágyazottak a Soros Györgyhöz köthető struktúrában. Láthattuk, hogy van olyan szervezet, melynek tagságán az Európai Parlament megbukott alelnökével is osztoznak. Ugyanakkor a bejáratott módszerek és a hálózatosodás ellenére úgy tűnik, hogy olykor még a katari (vagy más Európán kívüli) forrásból érkezett pénzkötegekkel megolajozott gépezetbe is kerülhet porszem. Brüsszelben egy nyomozás, nálunk egy hebehurgya báb elszólása mutatott rá az igazságra. A hazai és a külföldi baloldal lelepleződött.

Ahogy nálunk fény derült arra, hogy a baloldal szépelgő retorikája mögött idegen érdekek képviselete rejtőzik, úgy az Euró­pai Parlament hitelessége is odalett. Milyen alapon támadja ezután Magyarországot az az intézmény, melynek a belga ügyészség gyanúja szerint is egy idegen ország befolyásolja a gazdasági és politikai döntéseit? Kiderült, hogy az európai baloldal a rendszerszintű korrupció rabja, így a kontinens progresszív elitje mára teljes mértékben lerombolta azt a felépítményt, melyről alátekintve újra és újra kioktatta a nemzeti érdekeiért kiálló országokat, így az elmúlt bő évtizedben Magyarországot is.

A szerző az Alapjogokért Központ elemzője

Borítókép: Eva Kaili, az Európai Parlament megbukott szocialista alelnöke (Fotó: MTI/AP/Európai Parlament)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Hogyan tovább, Ferencváros?

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Nem akarunk woke-keltetőt Józsefvárosban

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Törékeny porcelán

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.