idezojelek

Biden család: szorul a hurok

Joe Biden és korrupt kormánya egyre nagyobb veszélyt jelent nemcsak az Egyesült Államokra, de az egész világra nézve.

Cikk kép: undefined
Fotó: DREW ANGERER

Joe Biden és korrupt kormánya egyre nagyobb veszélyt jelent nemcsak az Egyesült Államokra, de az egész világra nézve, hiszen a nyugati kultúra végét jelentheti az az ámokfutás, amit a jelenlegi szélsőbaloldali amerikai kormányzat művel világszerte. Ebbe beleértendő a világháborús uszítás, valamint a mindent és mindenkit maga alá gyűrő ideológiai őrület is, amelyet kényszerzubbonyként húznak rá a világ civilizált népeire.
Az ember alapjában véve társadalmi lény; közösen végzett munka, tagolt beszéd és gondolkodás jellemzi. Azonban mivel a jelenlegi amerikai elnök mindhárom tulajdonságot nélkülözi, egyértelmű és azonnali veszélyt jelent.

De itt nemcsak az elnökről van szó, hanem az őt hatalomra juttató háttérhatalomról, a kormányzati végrehajtókról és sajnos azokról a szavazókról is, akik ezt az ámokfutást lehetővé tették.
Bidenék maffiakormányzása mára egyértelmű. 

Korrupt gazemberek ülnek meghatározó pozíciókban, akik hatalmukkal visszaélve tudatosan nyitva hagyják az Egyesült Államok déli határát, lehetővé teszik a rendbontást, a bűnözést, ugyanakkor naponta fenyegetik és vegzálják gyermekeinket, a családokat, valamint nemzeti öntudatunkat. 

A múltat végképp eltörölni, csaholják szüntelenül, ahogy a proletár internacionáléban le van fektetve. És „nemzetközivé lesz holnapra a világ”. Ha nem fogunk össze és nem vigyázunk, mindez megtörténhet.
Joe Biden a negyvenhatodik, ugyanakkor az első olyan elnöke az Amerikai Egyesült Államoknak, aki levélszavazatokkal „nyert meg” egy elnökválasztást. Jelenleg is folynak perek a gyanús körülmények okán, amelyek a háborús uszító, korrupt elnököt hatalomra emelték. Demokrata kollégái pedig diktatórikus módszerekkel fojtják el ezeket a próbálkozásokat. 

Azért alkalmazható a maffia kifejezés a ­Biden család esetében, mert nemcsak a csetlő-­botló elnök, de immár családjának több tagja is korrupciós vizsgálat tárgya.

 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe ­Biden és Hunter nevű fiának ukrajnai és kínai korrupciós üzelmeit nem győzi a baloldali média és Merrick Garland igazsági ügyminiszter eltussolni. Ugyanakkor friss hír, hogy a ­Biden család kilenc tagját is érinthetik a kongresszus által felvetett korrupciós vádak. 

Ezek egyike szerint a család olyan emberkereskedelmi rendszerből profitált, amely prostitúciós hálózatot működtetett az Egyesült Államokban, Oroszországban és Ukrajnában.

A La Cosa Nostra néven ismert maffia eredendően egy olasz–amerikai bűnszervezet, amely a szicíliai maffia amerikai ága. Olyan nagyvárosokat tartott (és részben tart ma is) irányítása alatt, mint Chicago, Detroit, Boston, Pittsburgh, Milwaukee, Cleveland, Philadelphia, Washington és természetesen New York City. A modern kori maffia bűnszervezetei pedig Los Angelest, San Franciscót, Denvert, New Orleanst, Miamit és egyéb városokat is behálózzák. Érdekes módon ezek a helyszínek többnyire egybeesnek a liberálisok legerősebb szavazóbázisaival. 

Lehetséges, hogy a maffia érdekképviseleti ágai épp ezért a nagypolitikában is jelen vannak?

A kongresszus vizsgálatot indított a tekintetben, hogy a család több tagja, konkrétan Hunter Biden, James Biden, Hallie Biden, valamint egy eddig még nem nevesített Biden rokon és a hozzájuk kapcsolódó vállalatok 1,3 millió dollárt vettek fel egy olyan számláról, amely a család egyik közeli partnerének, Rob Walkernek neve alatt szerepelt a nyilvántartásban. Erre a számlára érkeztek többek között Kínából nagyobb összegek (például hárommillió dollár 2017-ben), amiből a későbbiekben a Biden család több tagja is részesült. 

A vádak szerint a számla és a kifizetések valódi irányítója a „Big Guy” volt, aki nem más, mint Joe Biden.

Az ma már köztudomású, hogy egyes családtagok munka és teljesítmény nélkül gyarapodtak, így az elnök Hunter fia is. A pénzmosás gyanúja is fennáll, hiszen ezeket a kifizetéseket teljesítmény nélkül továbbították egyes Biden családtagok részére, ami a maffia régi módszerével cseng egybe. Most lesz először alkalma a republikánusok által vezetett képviselőháznak felgöngyölíteni a szálakat, amelyek létezését mindeddig a Pénzügyminisztérium és az Igazságügyi Minisztérium tagadta, és az ezzel kapcsolatos információkat következetesen blokkolta.

Igazi maffiatörténet van tehát kibontakozóban. Mindehhez hozzájönnek a Biden család ukrajnai kapcsolatai. Ismert, hogy az ukrajnai Burisma gázszolgáltató vállalat igazgatói testületében kapott jól fizető pozíciót az elnök fia, Hunter Biden. A hatalmi vissza­élés lényege, hogy az akkor még alelnök ­Biden nyomására bizonyos kölcsöngaran­ciákat vissza­tartottak Amerikából addig, amíg az ukrán államvezetés nem volt hajlandó egy bizonyos ügyészt a hivatalából eltávolítani, aki korrupciós vizsgálatot indított a Burisma sötét üzleteiről, amely Joe Biden és fia szerepét is magában foglalta. Az elnök fiá­nak laptopján számos olyan információ szerepelt, amelyeket szintén sokáig próbált a ­Biden-kormányzat eltussolni.
Bidenék ukrajnai és kínai üzelmei nem kevés kételyt hagynak maguk után, hogy a család Ukrajnához kötődő anyagi érdekei nagyban meghatározhatták azt a rendkívül baráti viszonyt, amelyet az ukrán és az amerikai elnök ápol egymással. 

Ennek hozománya a vég nélküli fegyverszállítás és segélypénzek folyósítása a korrupt, soviniszta kijevi bábkormány részére.

 Cserébe pedig felmerülhet, hogy az ukrán elnök és körei mindent megtesznek azért, hogy Bidenék korrupciós cselszövései ne kerüljenek napvilágra.
Az amerikai elnökkel fennálló bizalmas kapcsolat érdekeltté teszi az ukrán elnököt abban is, hogy ne a republikánusok nyerjék meg a másfél év múlva esedékes amerikai elnökválasztást. Az ukrán elnök lobbitevékenysége természetesen nem saját erőből valósul meg, hiszen az ukrán kormány nemzetközi értelemben gyenge, viszont az Európai Unió vezetőinek meggyőzésével és maga mellé állításával Zelenszkij képes indirekt módon befolyásolni az amerikai médiát és közvéleményt is. Márpedig ez egy újabb törvénytelen kísérlet lenne az amerikai választások befolyásolására. 

Mindezek után már nem meglepő, hogy Bidenék olyan nagykövetet küldtek Budapestre, aki napi szinten igyekszik lobbizni az ukrán érdekek mellett (a magyar érdekek ellen), ugyanakkor nem fogja vissza magát, amikor az LMBTQ- és gyermekvédelmi kérdésekben a kormány és a magyar emberek álláspontja ellen kell érvelni.

Mindez azt a tipikus intervenciós nyomásgyakorlást jeleníti meg, amelynek farvizén konfliktusok és háborúk robbannak ki. Ahogy Bencsik Gábor barátunk fogalmazott nemrég a Sajtóklub egyik műsorában: nem lehetne már a világot egy kicsit békén hagyni?
Ha egy üvegbe behelyezünk tíz fekete hangyát és tíz tűzhangyát, semmi nem fog történni. De ha valaki felrázza az üveget, elkezdik ölni egymást. A tűzhangya azt hiszi, hogy a fekete az ellenség és fordítva. Pedig az igazi ellenség valójában az, aki felrázta az üveget. Ugyanez igaz társadalmunkra is. Mielőtt hát nekiesnénk egymásnak, mindig érdemes feltenni a kérdést: ki rázta fel az üveget?
A szerző volt amerikai köztisztviselő, publicista

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter (Fotó: Drew Angerer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború alulnézetből, okulásunkra

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Az internet halott

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Képeslapok a mai Európából

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Csak a leadott szavazat számít

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.