idezojelek

A balosok lelkesen építgetik Kétgyurcsányt

Gyurcsány Ferenc hazudott, csalt, ártatlan emberek ellen vezényelte a rendőrségét, és úgy mellesleg gazdasági csődbe vitte az országot.

Cikk kép: undefined

Gyurcsány Ferenc hazudott, csalt, ártatlan emberek ellen vezényelte a rendőrségét, és úgy mellesleg gazdasági csődbe vitte az országot. Szóval ha lenne valódi igazságszolgáltatás, akkor legfeljebb börtönleveleket küldözgethetne cellájából tizenhét évvel 2006 után.

Sose fogjuk megtudni, hogy miért van szabadon, nagyhatalmi kérésre, ügyészségi elmismásolás miatt vagy valami paktum köttetett az elit köreiben, hogy miniszterelnököt nem vonnak felelősségre. Mindenesetre egy emberként buktatta meg az ország 2009-ben és 2010-ben, nincs az a szalon, legyen jobb vagy bal, pesti vagy vidéki, ahol ne utálnák. Megszámlálhatatlan interjút olvashattunk, láthattunk, ahol baloldali potentátok határolódnak el tőle. Az Összefogás valamennyi vezetőjének volt olyan pillanata, amikor kijelentette: „Pfuj, Gyurcsány!”

Aztán úgy magyarázták, hogy Gyurcsány a szükséges rossz, a Fidesz új választási rendszerében még az ördöggel is össze kell fogni Orbán leváltása miatt. Azt is mondták, hogy nem is ő, hanem a felesége a jelölt. Meg egyébként is, Gyurcsány egy vállalhatatlan figura, akitől mindenki elfordul, hogy ne gyurcsányozódjon össze.

Aztán: tádám! Eljött 2023, és a Gyurcsány-stáb úgy döntött, elérkezett az idő, hogy felépítsék a Kétgyurcsányt. Gyurcsány 1. megy a süllyesztőbe. Elismerem, hogy komoly kommunikációs eredmény rávenni kvázi autonóm és ismert arcokat – Gulyás Mártont, Ungár Pétert, Csintalan Sándort és Kuncze Gábort –, hogy álljanak ki mellette, legalizálják és emeljék pajzsukra Gyurcsány 2.-t, a baloldali etalont, a gondolkodót, a negédes kommentelőt, a kedves apukafigurát. Ezt az említett urak megtették, és megszületett a tisztább, patyolat érzés, a múlt nélküli Másodikgyurcsány.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először Gulyás Márton készített vele semmitmondó interjút (2006-ot gondosan kihagyva), majd a mesterséges intelligenciáról írt véleménycikket az Indexnek, minekutána a harmadik útról elmélkedett Ungárral, aki úgy kezelte, mintha valamiféle mestere volna; „Ön azt javasolta nekem”, az „Ön kormányzása” stb., ami pedig nemzetközi összehasonlításban a világ egyik legrosszabbja volt. 2006-ról nem kérdezhetik és nem is kérdezik, se Gulyás, se Ungár – ott állnak mellette, és segítik a patás ördög átfestését. Gyalázat! A célt értem, a Gyurcsány-stáb ügyes, és lehet, hogy tizenhét év alatt bármilyen borzalmat elfelejt az ember. Csak azt nem értem, hogy azok a magukat nagyon szabadnak gondoló újságírók és politikusok miért vesznek részt ebben a gyomorforgató kampányban. Miért járatják le magukat Gyurcsánnyal?

Azt látom, hogy nincs használható jelölt a baloldalon, de azért csodálkoznék, ha Gyurcsányt sikerülne újraépíteni. A kísérlet azonban elkezdődött, és nekem hányingerem van. Az Áldozatok 2006 című filmem készítése olyannyira megviselt, hogy alvászavaraim lettek, és beálltam harcos jogvédőnek. Nem bírtam, nem bírom elviselni azt a rengeteg emberi fájdalmat, amit az akkori állami terror okozott. Látok fia­tal fiúkat és lányokat, akik tönkrementek, pszichológusokhoz járnak, munkaképtelenek, csak mert 2006-ban az utcán sétáltak. Látom a kilőtt szemű férfit, aki öngyilkos lett, a másikat, aki leépült, és fiatalon meghalt. Látom a teljesen ártatlan, utcán beszélgető emberek összeverését, börtönbe zárását.

Mindent el fogok követni, hogy ezt megtudja a világ és minden magyar ember. Mert erről tudni kell! Nem lehet, hogy annyi bűn büntetlenül maradjon!

Remélem, egyszer vádat emelnek Gyurcsány ellen terrorizmusért, miként azt az Országgyűlés által felkért Balsai István egykori parlamenti képviselő, miniszterelnöki megbízott és alkotmánybíró jelentése megállapította: terrorcselekmények történtek 2006. október 23-án Budapest belvárosában. Éppen emiatt álltam és állok ki a Budaházy-per vádlottjai mellett, noha elítélem az erőszakot, elítélem a vádiratban leírt cselekményeket (bárki tette). 2006-ban még én is azon gondolkodtam, hogyan védhetném meg szeretett hazámat az erőszakos államtól.

Budaházyékat ugyanaz az igazságszolgáltatás hurcolta meg tizenöt éven keresztül és fosztotta meg a gyerekeiket az apjuktól, ítélte el súlyosan és igazságtalanul, amelyik bíróság és ügyészség még azokat a rendőröket se találta meg, akikről pedig felvétel van, ahogy kilövik emberek szemét. Én tudom a nevüket, de az állami hatóságoknak azóta sem sikerült kinyomozni. Ugyanezen igazságszolgáltatás hurcol meg elkeseredett, tenni akaró embereket és hagyta szabadon Gyurcsányt, Gergényit és a szadista rohamrendőröket.

Nincs két Gyurcsány, le kell tépnünk az álarcát, és mindig helyére tenni az áldozatok képeit! Nem szabad hagyni, hogy pénzen megvett kampánnyal legalizálja magát! Ha már nem ítélték el, legalább legyen egy kiközösített ember, akitől mindenki undorodva fordul el!
A szerző az Áldozatok 2006 című dokumentumfilm rendezője

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Vége az európai vakációnak

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

A gyűlölet anatómiája

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Európa nem azonos Brüsszellel

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A Cigánykirály meztelen

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.